AKREDİTASYON ÇALIŞTAYI YAPILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AKREDİTASYON ÇALIŞTAYI YAPILDI

Haber Tarihi: 09.10.2015

Geleceğe  yön  veren  5 Yıldızlı  Oda ve Borsalarıyla sloganı  ile yapılan TOBB Akreditasyon Çalıştayı 5-7 Ekim 2015 Antalya’da gerçekleştirildi.  4. kez düzenlenen ve Türkiye’deki tüm illerden oda ve borsaların Genel Sekreterlik ve Akreditasyon Sorumlularının katıldığı Çalıştaya FTSO’dan Akreditasyon Sorumlusu Deren Karasu katıldı.

3 gün süren Çalıştay’da, Türk Oda/Borsa Akreditasyon Sisteminin; Oda/Borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanması amacına yönelik eğitimlerle devam etti.

Çalıştay kapsamında 2014 yılı akreditasyon istatistikleri, TOBB Bilişim Projeleri Hakkında Bilgilendirme, İş Yaşamında İnsan İlişkileri ve Etkili İletişim, Protokol Kuralları, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı Yeni Versiyon hakkında bilgilendirme,  Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, Sosyal Medya Kullanımı konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca iş motivasyonuna yönelik bir oturum da gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmasını TOBB Reel Sektör Araştırma Geliştirme ve Uygulama Daire  Başkanı  Fatih  Sosyal yaptı. TOBB  Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun TOBB'ne bağlı  365 Oda ve Borsa'nın  tamamının Akredite olması hedefini anımsatan Fatih Soysal, Antalya Akreditasyon Çalıştaylarının artık geleneksel hale geldiğini ifade etti. 4’üncüsü yapılan çalıştayın ilki düzenlendiğinde akredite 85 Oda/Borsa olduğu söyleyen Soysal, akredite oda/borsa sayısının bugün 191 olduğunu ifade etti.

TOBB Akreditasyon  Kurulu Sekreteri Volkan Tufan, katılımcılarla 2014 yılı akreditasyon istatistiklerini paylaştı. Akreditasyon sistemi içinde olan 191 Oda/Borsanın 1.445.523 üyeye hizmet verdiğini kaydeden Tufan, bu kurumlarda çalışan personel  başına 224 Aktif üye düştüğünü söyledi.

Akreditasyon  denetimlerinde göz önünde bulundurulan 13 kriter için Oda/Borsaların istatiksel değerlerini açıklayan Volkan Tufan; bu 13 kriterin 13 birim olarak planlanması, personel ve yatırım  olarak desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Akreditasyon Sistemine göre tüm Oda/Borsalar TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından düzenli olarak 13 Temel Kriter üzerinden değerlendirilmekte ve A,B ve C sınıfı akredite olarak sınıflandırılmaktadır. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, A Sınıfı akredite oda olarak, yönetimi ve çalışan kadrosu ile 5 yıldızlı hizmet vermeye devam etmektedir. Akreditasyon Sisteminin 13 Temel Kriteri ise şöyle;

Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı

Mali Yönetim