ALTERNATİF TURİZM İÇİN BİR FIRSAT - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ALTERNATİF TURİZM İÇİN BİR FIRSAT

Haber Tarihi: 19.12.2012

Türkiye'nin en büyük kültür turizmi zirvesi ve fuarı 20-23 Aralık günleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek. Uluslararası Fuar ve Zirvenin teması “Kültür Yolları ve İnanç Turizmi” olarak belirlendi. Fuarda Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası da Muğla standı içerisinde yer alacak. 2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı'nın açılışına FTSO Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz katılacaklar. Fuar süresince görevlendirilen Oda Muamelat Memuru İlkkan Büyüktahancı'nın aracılığıyla Fethiye'deki Alternatif Yürüyüş Yolları ile ilgili hazırlanan broşürler ziyaretçilere dağıtılacak.

Kanal F'de her Çarşamba sabahı Dilek Taş'ın hazırlayıp sunduğu "Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün" adlı programa katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan açılış törenine katılacağı Ankara'daki 2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı'na ilişkin şu bilgileri verdi: "Fethiye'de sadece deniz, kum  ve güneş olmadığını göstermek açısından bu fuar güzel bir fırsat oldu. Fethiye'de çok tanınmış tarihi Likya Yolu ile birlikte 38 adet alternatif yürüyüş yolumuz mevcuttur. Bununla ilgili hazırlattığımız geniş kapsamlı kitap şu an baskıda. Ancak  bu kitap fuara yetişmediğinden tanıtım amaçlı bu kitabın özeti niteliğinde 15-20 sayfalık 2000 adet broşür bastırdık. Bunları bir personelimiz fuar süresince ziyaretçilere ulaştıracak. İnşallah Alternatif Yürüyüş Yolları ile ilgili kitabımızı da İstanbul'da 24-26 Ocak'taki Emitt Fuarı'na yetiştireceğiz. Bu turizm fırsatını iyi değerlendirirsek Fethiye'de turizm Nisan'da başlayıp, hava soğuyana kadar devam edebilecektir. Fethiye'de deniz-kum-güneş turizmi ile birlikte sağlık, spor, kongre, tarih turizm potansiyellerini de değerlendirmek üzere Kaymakamımız başkanlığında ilgili tüm kurum kuruluşlar toplanıp ilçemiz için kademeli 2023 hedeflerimizi belirleyip, adımlar atmalıyız" dedi.

“2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı '' Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ve sektör temsilcilerinin katılımıyla 20-23 Aralık tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Fuara Türki Cumhuriyetler, Çin Halk Cumhuriyeti, Fas Elçiliği, Şili, KKTC, İran, Libya, Sudan, İsviçre, Suudi Arabistan, Endonezya, Bangladeş, Meksika, Ürdün, Kuveyt, Ukrayna, Ürdün, Karadağ, Tayland'dan da temsilcilerin katılması bekleniyor.