ALTERNATİF TURİZME BÜYÜK KATKI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ALTERNATİF TURİZME BÜYÜK KATKI

Haber Tarihi: 26.12.2012

2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı'nda Yürüyüş Yolları Tanıtıldı

Türkiye’nin kültür yollarına dikkat çekmek, bu rotaların ulusal ve uluslararası önemliliğini vurgulamak amacıyla düzenlenen “Kültür Yolları ve İnanç Turizmi” temalı 2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı sona erdi. ATO Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 20-23 Aralık 2012 tarihleri arasında açık kalan fuarda ilçemizi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi temsil etti.

ATO Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı'nda Fethiye standına ziyaretçiler büyük ilgi gösterdiler. FTSO Oda Muamelat Memuru İlkkan Büyüktahancı fuar süresince görevlendirilirken, FTSO Başkanı Akif Arıcan, Yönetim Kurulu Üyesi Selamettin Yılmaz; Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten de fuar açılış töreninde hazır bulundu. Fuarda; Fethiye'de 38 alternatif yürüyüş yolu ve alternatif turizm etkinlikleriyle ilgili hazırlanan kitapçık, faces & places Fethiye tanıtım cdsi ile tarihi Likya haritası fuarı ziyaret edenlere dağıtıldı. Ankara'daki 2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı'nda Fethiye standını Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'da katılarak destek verdi.

Bu fuar bir başlangıç olacak

Kanal F'de her Çarşamba sabahı Dilek Taş'ın hazırlayıp sunduğu "Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün" adlı programa katılan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ATO Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı'na ilişkin değerlendirmeler yaptı. Başkan Arıcan,  "Alternatif Yürüyüş Yolları ile ilgili çalışmalarımıza hız verdiğimiz bu döneme böyle bir fuarın denk gelmesi bizim için bir şanstı. Fuar içerik olarak sözkonusu projemizle bire bir örtüştü. Muğla Büyükşehir oldu. Bize de fuarlar için belirledikleri Muğla Evi konsepti içerisinde bahçede yer verdiler. Bizlerde Ocak ayında İstanbul'da yapılacak olan EMİTT fuarına yetiştirmeyi hedeflediğimiz 270 sayfalık Fethiye'deki Alternatif Yürüyüş Yolları kitabımızın mini özeti olan bir kitapçığı Ankara'da fuar ziyaretçilerine ulaştırdık. "Işıklar Ülkesi Likya" adını taşıyan kitapçıkta Fethiye'de deniz-kum-güneş dışında yapılabilecek her türlü alternatif turizm etkinlikleri kısaca yeraldı. Bunun yanında faces & places Fethiye tanıtım cdsi ile tarihi  Likya haritasını da fuarda dağıttık. Fuara katılım Valiler düzeyindeydi. Fuar sırasında Muğla Valimiz Fatih Şahin ve Muğla Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mansur Harmandar ile görüştüm. Muğla Milletvekilimiz Ali Boğa, Valimiz ve Rektörümüzün projeye desteklerini aldık. Bu tür projelere bütün kurumların destek olması, sahip çıkması lazım. Maddi manevi yüreğimizi ortaya koyarak çalışıyoruz. Ama sadece FTSO olmaz. Bizim için kesinlikle bu bir başlangıçtı. EMİTT fuarından başlamak üzere Fethiye'deki Alternatif Yürüyüş Yolları ile ilgili ulusal ve uluslararası büyük tanıtım atağı  başlatmak istiyoruz. Bu tanıtımı iyi yapar ve turist çekebilirsek Fethiye'de turizm sezonu en az iki ay daha uzayacaktır. Bu konuda da Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nden destek aldık. Bakanlık Müsteşarı ile ben görüştüm. Kendisinden yürüyüş yollarımızı tanıtmak amaçlı ulusal ve uluslararası medya mensuplarından oluşan bir grubu ilçemizde ağırlamak için destek talep ettim " dedi.

Muğla'nın gözde yerleri tanıtıldı

ATO Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 2. Kültür Turizmi Zirvesi ve Fuarı'nda Muğla standı altında Milas Beçin Kalesi, Milas Menandros Anıtı, Fethiye Kayaköy, Tarihi Arasta ve Muğla Zahire Pazarı Restorasyonu, Muğla Sekibaşı Hamamı, Muğla Mimarlar Odası Hizmet Binası, Yatağan -Bozüyük Siyamibey Camii, Yatağan Bozüyük Belediye Binası, Kavaklıdere Hasandede Türbesi Ve Mezarlık Çevresi, Fethiye Telmessos Antik Tiyatrosu, Yatağan Kültür Yolu, Fethiye Likya Yolu, Idyma Yolu, Karya Yolu, Milas Yürüyüş Yolları gibi değerlerin tanıtılması hedeflendi.
Fuar alanında Türki Cumhuriyetler, Çin Halk Cumhuriyeti, Fas Elçiliği, Şili, KKTC, İran, Libya, Sudan, İsviçre, Suudi Arabistan, Endonezya, Bangladeş, Meksika, Ürdün, Kuveyt, Ukrayna, Ürdün, Karadağ, Tayland stantları ile ilimize ait Muğla standı altında Fethiye masası da yer aldı.