ANADOLUBANK’TAN ARICAN’A ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ANADOLUBANK’TAN ARICAN’A ZİYARET

Haber Tarihi: 12.12.2017

Anadolubank Fethiye Şubesi Müdürü Mesut Çürük, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret etti. FTSO’nun yayınlarını yakından takip ettiklerini belirten Çürük, FTSO tarafından her yıl yayımlanan sosyo-ekonomik rapor kitabının finans sektörüne yol gösterici nitelikte olduğunu kaydetti.

Anadolubank Fethiye Şubesi Müdürü Mesut Çürük ve Yönetmen Yardımcısı Seçil Cunda, 12 Aralık Salı günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret etti. Ziyarette bölge ekonomisi üzerine sohbet gerçekleşirken öne çıkan konular Babadağ Teleferik Projesi, tarım ihracatı ve FTSO Sosyo-Ekonomik Raporu oldu.

Ziyaretleri için Mesut Çürük’e teşekkür eden Arıcan, Fethiye ve Seydikemer’in birden fazla sektörü bünyesinde barındıran zengin, verimli bir coğrafya olduğunu söyledi. Doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunarak yaşatılması gerektiğini belirten Arıcan, Babadağ Teleferik Projesinin de bu amaçla hayata geçirildiğini ve projenin tamamlanmasının ardından bölge ekonomisine kattığı değerin artacağını vurguladı.

Babadağ Teleferik Projesinin süreci hakkında bilgi alan Mesut Çürük, Oda tarafından yayımlanan Makri Dergisi ve sosyo-ekonomik raporu yakından takip ettiğini belirtti. Sosyo-ekonomik raporda yer alan verilerin bankacılık sektörü için çok önemli olduğunu kaydeden Mesut Çürük, “Geçtiğimiz yıllarda banka merkezimizden bölgemizle ilgili bilgi istenmişti. Biz de bu çalışmayı Odanın sosyo-ekonomik raporundan yararlanarak hazırladık” dedi.

Anadolu Bankın Fethiye Şubesinin tarım şubesi olarak açıldığını belirten Mesut Çürük, tarımda ihracatında yaşanan sorunun aşılması için Oda tarafından gerçekleştirilen alternatif pazar arayışlarını da takip ettiklerini belirtti. 2018 yılı Şubat ayında Berlin Fruit Logistica Fuarına yapılması planlanan iş gezisinin başarı ile sonuçlanması temennisinde bulunan Mesut Çürük, “Tarım şubesi olarak açıldık ama ekonomideki tüm sektörlerle çalışıyoruz. Mevduat bankasıyız. Mevduat faizlerimiz de oldukça yüksek. Tamamen yerli sermayeli bir bankayız. Ağırlıklı olarak firmalar ve işletmelerle çalışıyoruz. FTSO üyeleri ile çalışmaktan, bölge ekonomisine katkı sunmakta memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Finans sektörünün iş dünyası için büyük önem taşıdığını kaydeden Arıcan, “Anadolubank’ın bölgemizi tercih etmiş olması memnuniyet verici. Çalışmalarınızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” sözlerini kaydetti.