ANKARA’DA “YENİ TREND FETHİYE” - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ANKARA’DA “YENİ TREND FETHİYE”

Haber Tarihi: 25.04.2016

Fethiye, 21-24 Nisan 2016 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenen Travel EXPO Ankara Fuarında tanıtıldı. YDA Dalaman Havalimanının katkıları ile düzenlenen resepsiyona medya kuruluşları da yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretçilerin pek çoğunun Fethiye’ye daha önce gelmiş olması dikkat çeken detaylar arasındaydı. Bölge milletvekilleri de Fethiye ekibini yalnız bırakmadı.

Fethiye; Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK, Çalış Turizm Tanıtma Derneği, Fethiye Otelciler Birliği, Seydikemer Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Deniz Ticaret Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi, Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, YDA Dalaman Havalimanının katkıları ile meydana getirilen standla fuara katıldı. Fethiye standı, fuarın en iyi hazırlanan destinasyon tanıtım standı oldu. Standa yer alan ‘Yeni Trend Fethiye’ sloganı ve ‘Neden Çalış Plajı’ anlatımı katılımcıların ve ziyaretçilerin ilgisini çekti.  Fethiye’nin güzide bölgelerinin fotoğrafları ile süslenen standa uğrayan Ankaralıların pek çoğunun Fethiye’yi daha önce ziyaret etmiş olması ve memnun kalmış olması da dikkat çeken detaylar arasındaydı.

Yapılan tanıtım çalışmalarında bölgenin coğrafi güzellikleri ve tarihi değerlerinin tanıtımının yanı sıra Dalaman Weekend projesi de hafta sonu tatili düşünen ziyaretçilere anlatıldı. Ankaralılar, Fethiye’nin tanıtıldığı broşürlere ilgi gösterdi.

Travel EXPO Ankara Fethiye standına Ankaralıların yanı sıra bürokratlar ve siyasiler de yoğun ilgi gösterdi. AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, iki gün boyunca Fethiye standını ziyaret ederek yakından ilgilendi. Muğla Eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, Muğla Eski Valisi Hakan Güvençer, Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk fuarın ilk günü Fethiye standını ziyaret eden isimler arasındaydı.

YDA Dalaman Havayolları CEOsu Hamdi Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, AK PARTİ Muğla Milletvekili Hasan Özyer, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Fethiye Eski Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, Yönetim Kurulu Günay Özütok, TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Başkanı Süleyman Kaya, Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, TÜRSAB Ankara BYK’nın eski ve yeni başkanları, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, katıldı. Travel EXPO Ankara fuarına katılan turizm sektörü paydaşları, Fethiye standından verilen resepsiyonda bir araya gelme fırsatı da buldu. YDA Dalaman Havalimanının katkıları ile düzenlenen resepsiyona medya kuruluşları da yoğun ilgi gösterdi.

Stand düzenlemesi ve tanıtım çalışmalarından ötürü Fethiye ekibini tebrik eden Hasan Özyer, tanıtım çalışmalarını sektörün yapması gerektiğini vurguladı. Özyer, “Turizm sektörü örgütlenmeli, ilçe markaları yaratılmalı. Turizm birlikleri kurularak destinasyonlar yurt içinde ve yurt dışında tanıtılmalı” dedi.

YDA Dalaman Havalimanının katkıları ile düzenlenen resepsiyona medya kuruluşları da katıldı. Anadolu Ajansı Ekonomi Muhabiri Ayşe Bodur ile görüşen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Muğla’nın güvenli bir yer olduğunu vurguladı. Arıcan, “Emniyetimiz, jandarmamız gerekli önlemleri aldı. Muğla’da yaşayan 20 bin yabancı uyruklu insan var. Onlar devamlı gelip yaşıyorsa hiçbir sorun yok. İnsanlar 24 saat sokakta dolaşabilir.” Dedi.

Yerli turistin önemine dikkat çeken Arıcan, “Türkiye’nin en önemli mavi yolculuk parkuru Fethiye’de. Önce kendi insanımız gelsin. Fethiye’ye gelen turistin yarısı yerli turist. Babadağ gibi dünyaca ünlü bir hava sporları merkezi var. Saklıkentimiz var. Fethiye, doğal dokusu bozulmamış en güzel bölge. Sivil toplum örgütlerimiz, belediyelerimiz olarak bölgemizi ne kadar tanıtırsak turizm o kadar iyi bir turizm sezonu geçer diye çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.