"AÖF SINAVLARI FETHİYE`DE DE YAPILSIN" İMZA KAMPANYASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

"AÖF SINAVLARI FETHİYE`DE DE YAPILSIN" İMZA KAMPANYASI

Haber Tarihi: 03.01.2013

Fethiye'de yaşayan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin yazılı sınavlarının ilçemizde yapılabilmesi amacıyla yaklaşık bir ay önce başlatılan imza kampanyasına FTSO'dan destek geldi. Başlatılan imza kampanyasına ilişkin Çınar Akademi  Genel Koordinatörü Uğur Demirci'den  bilgi alan FTSO Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri kampanyanın yaygınlaşması ve yetkili makamlara taleplerin iletilmesi noktasında ne gerekiyorsa FTSO adına yapılacağını kaydettiler.

FTSO'nun her hafta yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde Meğri Salonu'nda düzenlenen Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çınar Akademi  Genel Koordinatörü Uğur Demirci 'nin katıldıkları basın toplantısında Oda Başkanı Akif Arıcan başlatılan imza kampanyasına verilen  desteği şu sözlerle ortaya koydu: " Sizlerin de bildiği gibi Fethiye ve çevresinde yaklaşık 3 Bin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi yaşamaktadır. Bu öğrencilerimiz girecekleri her Açıköğretim Fakültesi Sınavı için Muğla'ya gitmek üzere yıl içerisinde defalarca yollara düşmektedir. Sistemin değişmesiyle birlikte AÖF sınav sayısı yılda  2’den 4’e çıkmıştır. Fethiye ve Muğla arası mesafe otobüslerle 4 saatte aşılmaktadır. Bu ciddi bir zaman demektir. Bunun karşılığında öğrencilerimiz zamanıyla birlikte parasını da  harcamaktadır... Sözkonusu öğrencilerimiz sınava bir gün kala Muğla'ya gitse ilimizde parasıyla konaklayacak yer bulamamaktadır. Sınav sabahı Muğla'ya hareket etseler otobüste yer bulamamak, zamanında sınava yetişememek, sınavda yorgunluktan kaynaklı verimsizlik yaşamak kaşılaşılacak temel risklerdir. Bunlardan sınav başarısı direkt olarak etkilenmektedir... Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencilerimiz için büyük bir külfet olan Muğla'da sınavlara girme zorunluluğunu ortadan kaldıracak düzenlemeye ihtiyaç bulunmaktadır. AÖF öğrencileri genelde orta düzey ve daha alt gelir seviyesi olan ailelerin mensupları olduğu için bu sınavların Fethiye’de yapılmasıyla aile bütçelerine de büyük katkı sağlanacaktır... Bir süre önce İlçemizde duyarlı vatandaşlarımız Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin yazılı sınavlarının  Fethiye merkezde de yapılması amacıyla imza kampanyası başlatmıştır. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak başlatılan imza kampanyasına destek verdiğimizi ifade ediyorum. ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü nezdinde bu konuda yapılacak her türlü girişime katılacağımızın, bu konuda bir heyet hazırlanacaksa heyet içerisinde temsilci bulunduracağımızın sözünü buradan veriyorum."

İmza Kampanyasında Heyecan Azalmasın

Düzenlenen basın toplantısına katılan ve düzenlenen imza kampanyası ile ilgili FTSO Yönetim Kurulu Üyelerini  bilgilendiren Çınar Akademi  Genel Koordinatörü Uğur Demirci, "Düzenlenen imza kampanyası yaklaşık bir ay önce başladı. Kampanyaya  siyasi partilerimizden ve sivil toplum kuruluşlarından destek aldık. Ancak geldiğimiz noktada çabaların  ve heyecanın  azalmaya başladığını, kampanyanın sönükleştiğini tespit  ettik. Fethiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan FTSO'dan destek istiyoruz. Hem üyelerinin kampanyaya imza vererek katılmaları, hem de yetkili makamlar nezdinde sürdürülecek girişimler noktasında katkı bekliyoruz... Bu hafta sonunda öğrencilerimiz yine sınav için Muğla'ya gidecekler. Şubat'ta da sınav var. Hiç olmazsa Haziran'daki sınavların Fethiye'de yapılması en büyük isteğimizdir" dedi.

Düzenlenen basın toplantısı FTSO Başkanı Akif Arıcan ve FTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin kampanyaya imza desteği vermeleri ile sona erdi. İmza kampanyası Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda da üyeler ve gelen vatandaşlara dönük devam edecek.