ARICAN’DAN YENİ GİRİŞİMCİLERE ÖNERİLER - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ARICAN’DAN YENİ GİRİŞİMCİLERE ÖNERİLER

Haber Tarihi: 23.03.2015

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, FTSO ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimine katılan kursiyerlerle bir araya geldi.

Arıcan ziyarette girişimcilik eğitimi alan kursiyerlerin sorularını cevaplarken, Fethiye’deki girişimcilik fırsatları hakkında da bilgi verdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen ve 6-22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek girişimcilik eğitimi FTSO binasında devam ediyor. FTSO Başkanı Akif Arıcan 20 Mart Cuma günü FTSO Likya Salonunda devam eden girişimcilik eğitimi alan kursiyerler ile Girişimcilik Eğitimini veren Nurhan Keleş'i ziyaret etti. Ziyarette kursiyerlerle Fethiye'deki girişimcilik fırsatları konusunda bilgi veren Arıcan neredeyse soru yağmuruna tutuldu.

FTSO'nın faaliyetlerini beğenen, hizmetlerinin kalitesini yüksek bulan kursiyerler FTSO üyesi olmanın kriterlerini öğrenmek istediler.

Akif Arıcan, girişimcilik eğitimi alan kişilere Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına üye olabilmeleri için gereken prosedürleri anlattı.

Teleferik Projesi için "Yıllardır gündemde, yılan hikayesine döndüğü konuşuluyor. Teleferik projesi hangi aşamada?" diyen kursiyerin sorusunu cevaplayan Arıcan, "Biz Babadağ'ı kiralayalı 3 yıl oldu. Biz Babadağ Mesirelik alanını kiralamadan önce uzun yıllar konuşulmuş ancak hiç bir girişim yapılmamıştı. Teleferik projesinin tüm izinleri bitti. Bu sene içinde ihale edilmesini bekliyoruz. 30 Trilyon Lira bütçesi var. Odamızın böyle bir finansmanı yok. Teleferiğin yapımı için araştırmalarımız devam ediyor". dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncülük yaptıkları Fethiye İşletme Fakültesinin bu sene öğrenci aldığını belirterek binaların tamamlanma aşamasına geldiğini, okulun tam kapasiteyle eğitim öğretime başlamasının ardından 3- 4 yıl içinde yaklaşık 4 bin öğrencinin Fethiye'de eğitim göreceğini dile getirdi. Arıcan, Fethiye’de açılan İşletme Fakültesi’nin gelen öğrencilerle birlikte Fethiye ekonomisini canlandıracağını, bu alanda da girişimde bulunabileceklerini söyledi.

Alternatif turizm ve Likya Yolu konusunda çalışmalarının olup olmadığı yönündeki soruyu cevaplayan Arıcan, alternatif turizmin gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek "Likya Yolu dünyaca tanınan bölgemizin en önemli değerlerinden biridir. Bölgemiz yürüyüş sporu için oldukça uygundur. Bu nedenle Likya Yolunun yanında 38 yürüyüş yolunu turizme kazandırdık" dedi.

Fethiye bölgesinin Türkiye’nin önemli bir tarım bölgesi olduğunu da ifade eden Arıcan, konuşmasında sayısal verilere de yer vererek tarım alanının da girişiciler açısından müsait bir alan olduğunu belirtti.

Alternatif turizmin bölgemizde kış turizmini başlatıp itici güç olabileceğine de dikkat çeken FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Babadağ'a açılan 1200 metre kotundaki pist sayesinde kış aylarında da yamaç paraşütü uçuşlarının devam ettiğini belirterek, kruvaziyer liman yapılması ve teleferik projelerinin alternatif turizme büyük katkılarının olacağını söyledi. Arıcan, yeni girişimcilerden bu alanlara da dikkat etmelerini istedi.