Bodrum Ticaret Odasının bina açılışına katılan FTSO Başkanı Akif Arıcan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıya da katılarak Fethiye Kruvaziyer Liman ve yat-çekek yerinin taşınması konularında destek istedi.
Bodrum Ticaret Odasının yeni hizmet binası açılışı 24 Eylül Pazar günü yapıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Valisi Esengül Civelek, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri, il protokol üyelerinin katıldığı açılışa Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan da katıldı. Bodrum Ticaret Odası hizmet binasının açılışının ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinde Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında Muğla’da bulunan Oda ve Borsa başkanlarının katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda Muğla’nın deniz ticaret ve deniz turizmi ele alındı.
Toplantıya katılan FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Kruvaziyer Liman Projesi ve yat çekek yerinin taşınması konularını gündeme getirdi. Fethiye’nin kruvaziyer turizmi için önemli bir potansiyel olduğunu belirten Arıcan, Oda olarak 2014 yılında hazırlattıkları “Fethiye Kruvaziyer Liman Fırsat Analizi” raporunda bunun ortaya konduğunu söyledi. Konunun Türkiye Kruvaziyer Platformu ile Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığına da iletildiğini kaydeden Arıcan, ilgili bakanlıkların çalışanlarının gelip Fethiye’de inceleme yaptığını, tespit edilen 5 alternatif alanın 2’ye düşürüldüğünü söyledi. Kruvaziyer liman yapılacak alanın kesinleştirilmesini ve çalışmalarının başlamasını istediklerini söyleyen Arıcan, “Fethiye, Kruvaziyer liman bulunan pek çok yerden daha çok kültürel zenginliği, potansiyeli barındırıyor. Bu sürecin bakanlık nezdinde hızlandırılarak Fethiye’ye kruvaziyer liman kazandırılmasını, bu konuda da sizin desteklerinizi istiyoruz.” dedi.
Arıcan’ın Hisarcıklıoğlu’nun desteğini istediği bir diğer konu da Fethiye’de yat imalatı yapılan yat çekek yerinin yıllardır devam eden taşınması sorunu oldu. Arıcan, “Bildiğiniz gibi Muğla mavi turun dünyada yapıldığı tek yer. Fethiye de önemli bir yer tutuyor. Fethiye’de her yıl milyar dolarlık yatlar imal edilerek ihraç ediliyor. Fethiye’de bulunan imalatçılar bölge ve ülke ekonomisi için önem arzediyor. Mevcut yat çekek yerimiz şehrin içinde kalıyor. İmalatçılarımız işyerlerini taşımak için yer arayışındalar. 16 yıl önce bu amaçla bir kooperatif kuruldu ancak gelinen noktada bir sonuç elde edilebilmiş değil. Karaot ya da başka bir yere bu sektörün taşınması için sizin desteğinizi istiyoruz.” diye konuştu.
Rifat Hisarcıklıoğlu, Arıcan’ın aktardığı konularda her zaman destek olacaklarını ifade etti.