ARICAN ORTAK AKIL İÇİN TÜRSAB`TA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ARICAN ORTAK AKIL İÇİN TÜRSAB`TA

Haber Tarihi: 13.02.2014
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi Fethiye'de ortak akıl oluşturmak ve Fethiye sorunlarını tespit edip çözüm bulmak amacı ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlere devam ediyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası heyeti TÜRSAB ( Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ) Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulunu 13 Şubat 2014 tarihinde ziyaret etti.
Saat:10:00'daki ziyarette Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çelik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları  Burhanettin Tuna  ve Günay Özütok, Yönetim Kurulu Üyeleri Selamettin Yılmaz, Ömer Eriz bulundu. TÜRSAB  adına konukları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kaya, Başkan Yardımcısı Turgut Kahya, Sayman Üye Abdullah Koyuncu, üyeler Ramazan Güneş ve Ertuğrul Gürkan, Denetleme Kurulu Üyesi Hikmet Selçuk karşıladı.
Akif Arıcan öncelikle 3 Şubat 2014 tarihinde yapılan seçim sonucunda oluşan yeni yönetimi kutladı. TÜRSAB' dan Fethiye turizmi için başarılı çalışmalar yapmasını beklediklerini   belirtti. Fethiye'de sivil toplum kuruluşlarının birlik olması gerektiğini bu amaçla pazartesi günü FTSO'da düzenlenecek toplantıya TÜRSAB'ı da davet ettiklerini söyledi.

Arıcan 2023 yılında 500 Milyar $ ihracat hedefi belirleyen hükümetin hedefini beğendiklerini fakat ithalata dayalı büyüyen sektörlerden farklı olarak turizmi oluşturan girdilerin neredeyse %100 yerli girdi olduğunu, bu yüzden de doğrudan döviz getiren bu bacasız sanayinin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin 80'li yıllarda 3 milyon turist hedefi ile yola çıktığını, gelinen noktada 30 milyon turist sayısının geçildiğini, ancak Muğla ilinin sahip olduğu doğal ve kültürel özelliklere rağmen Antalya ilinden daha az turist gelmesine karşı harekete geçilmesi gerektiğini anlattı. Halkımızın her şeyi Ankara'dan beklemek gibi bir alışkanlığı olduğunu fakat proje üretmeden, ne istediğini bilmeden bu beklentinin anlamı olmadığını açıkladı. Proje üretmek ve sorunlara çözüm bulmak amacı ile sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi gerektiğini ama bu konuda şimdiye kadar yapılan girişimlerde süreklilik sağlanamadığını söyledi.

Sivil toplum kuruluşları olarak temel amaçlarının bölgenin gelişmesi ve üyelerin çıkarlarını korumak olduğunun altını çizen Arıcan, siyasi gayeleri olmadığını, sorunları hep beraber tespit edip çözme gücü olan belediye ve diğer kamu kurumlarına önayak olmak için çalıştıklarını ifade etti. Fethiye'de trafik sorununu, körfezin temizliğini, yıl boyunca turizm yapılamamasını, Kayaköy'ün imar sorununu, körfeze akan derelerin ıslahını ,   şehrin sahil bandının gurur duyulacak güzelliğine rağmen şehirdeki birçok noktanın düzenlemeye ihtiyacı olduğunu tespit ederek çeşitli platformlarda dile getirdiklerini söyleyen Arıcan, sivil toplum kuruluşları olarak ortak akıl oluşturmak, kamuoyu adına baskı kurmak için bir araya gelmeleri gerektiğini, bu amaçla Fethiye'deki tüm sivil toplum kuruluşlarını ortak toplantılar yapmalarını, ortak akıl üretmelerini kendilerine misyon edindiklerini anlattı. Samimi olarak halkın menfaati için birlikte çalışmak üzere TÜRSAB yönetimini bu tür çalışmalara davet etti.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Süleyman Kaya Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu 'nun sınırlarının Köyceğiz ile Demre arasındaki Batı Akdeniz bölgesi olduğunu, 250 üyeye hizmet verdiklerini açıkladı. Tüm üyelerinin 180'i Fethiye'de olmak üzere aynı zamanda  Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olduğunun altını çizen Kaya iki vali , altı belediye, altı kaymakamlık ve altı emniyet müdürü ile birlikte çalıştıklarını ve Dalaman Havaalanının çalışma sahaları içinde olduğunu belirtti.  Turizm alanında birlikte çalışarak bölge için hizmet vermeye hazır olduklarını söyledi.

FTSO Yönetim Kurulu üyesi Selamettin Yılmaz yönetim kurullarının ortak toplantı yapmasını teklif etti. Süleyman Kaya teklifi kabul ederek bir an önce ortak kararlar alınmasının faydalı olacağını çünkü 2014-2015 fuarları için çalışmalara başlanması gerekliliğinden bahsetti. TÜRSAB olarak turizmi kalitesinin artırılmasının, bölgede  12 ay turizm yapılmasının ortak amaçları olduğunu bu nedenle ortak hareket edilerek çözülebilecek girişimlerde bulunmayı istediklerini söyledi.

FTSO Meclis Başkanı Osman Çıralı ortak toplantılar sonucu alınacak kararların ve görüşlerin rapor halinde hazırlanarak seçim öncesi tüm siyasi parti adayları ve temsilcilerine sunulmasının faydalı olacağını söyledi.Toıplantı yaklaşık bir saat sürdü.