ARICAN TÜRKİYE 7. TİCARET VE SANAYİ ŞURA’SINA KATILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ARICAN TÜRKİYE 7. TİCARET VE SANAYİ ŞURA’SINA KATILDI

Haber Tarihi: 14.08.2014

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Ticaret ve Sanayi Odalarının sorunlarının ve çözüm önerilerinin hükümetle paylaşıldığı 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına katıldı.

FTSO tarafından hazırlanan FEthiye'nin sorunları ve çözüm önerileri konulu kitapçığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunan Akif Arıcan başta kruvaziyer limanın izninin konusu olmak üzere Fethiye'nin çözüm bekleyen sorunlarını sözlü olarak da dile getirerek, çözümü için destek istedi.

7 Ağustos Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda ,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, ilgili bakanlar, bürokratlar ,365 oda ve borsanın başkanları, TOBB   Konsey üyeleri yer aldı.Açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yaptığı Şura'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da TOBB üyelerine seslendi.

7. si yapılan Şurada; Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Odaları Konseyi, Sanayi Odaları Konseyi, Ticaret Borsaları Konseyi ile Deniz Ticaret Odaları Konseyi  kendilerine ait sorunları ve çözüm önerilerini, toplantıda bulunan Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlara aktardı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve şurada bulunan bakanlara, Fethiye'nin sorunlarının çözülmesi için destek istedi. Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Turizm Kıyı Yapıları Master Planı”nda  Türkiye’deki 7 uğrak liman  arasında geçmesine rağmen halen Kruvaziyer Limanına sahip olmamasının turizm açısında büyük bir  kayıp olduğunu belirten Arıcan, bu konuda FTSO olarak yapılan  ve  yapılamaya da devam edilen  girişimlerden  bahsetti. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ayrıca, Kaya Köyü’nün imar ve restorasyonu, Fethiye Turizm'inde altyapı eksikleri, Fethiye Körfezi’nin kirliliği ve Fethiye Antalya arasında ki karayolun bölgemize  yakışır standartlarda otoyol olmasının gerekliliğini dile getirerek, FTSO tarafından hazırlanan Fethiye'nin sorunları ve çözüm önerilerinin bulunduğu  kitapçığı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundu.

7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda ayrıca Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesi  ile Ankara, İstanbul ve İzmir illeri ayrı ayrı sunumlar yaparak ülke, bölge ve yöre ekonomileri hakkında belirlemiş oldukları sorunları ve çözüm önerilerini anlattılar.

7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nı değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan,''Türkiye'nin kalkınmasında önemli rol oynayan tüccar ve sanayicilerin temsil edildiği, sorunların birinci ağızdan yetkili makamlara  aktarılmasını sağlayan şuraya katılmaktan ve Fethiye’nin ve bölgenin kalkınmasında faydalı olacak Sorunlar ve Çözüm Önerileri Kitapçığı'nı Sayın Başbakanımız ve sayın bakanlara sunmaktan mutluluk ve  gurur duyuyorum. Umarım Fethiye'mizin ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözüme kavuşmasına yönelik ürettiğimiz  projeler  biran önce  hayat  geçirilir'' dedi.