ATATÜRK`ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ATATÜRK`ÜN MİRASINA SAHİP ÇIKIYORUZ

Haber Tarihi: 19.11.2012

Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü, ebediyete intikalinin 74. yılında saygı ve şükranla anıyoruz. Önemli şahsiyetler, fikirleriyle, eserleriyle anılırlar. Gazi Mustafa Kemal`in; `Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız bu kafidir." sözü 10 Kasım tarihine bakmamız gereken noktayı da bize işaret etmektedir. 10 Kasım`ı Atatürk`ün temel felsefesini ve eserlerini anmak, anlamak ve geliştirmek bakımından önemli bir fırsat olarak görüyoruz.

Ulu Önder Atatürk, kendisinin ortaya koyduğu en büyük eserin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu ifade etmiştir. Atatürk`ün mirasına sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti`ni çok daha güçlü, daha demokratik çok daha kalkınmış ve ilerlemiş bir ülke haline getirmek demektir. Cumhuriyetimizi demokratik standartlarını yükseltmiş, ekonomisini çok daha güçlendirmiş, dış politikada güçlü, ağırlıklı, etkin bir ülke olarak geleceğe taşımalıyız. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ülke emanet etme gayretimizi hiç bırakmamalıyız. Gazi Mustafa Kemal, diğer gazi ve şehitlerimizden aldığımız kutsal emaneti yücelterek kararlılıkla yolumuzda ilerlemeliyiz. Ulu Önderimiz Atatürk ile birlikte Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen tüm şahsiyetleri bu vatan için canını feda eden, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz.