ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi Proje Tanıtım Toplantısı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi Proje Tanıtım Toplantısı

Haber Tarihi: 12.06.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tüm sektörlerdeki mesleki eğitimin ve sertifikalı eleman çalıştırmanın önemini kavramaktayız. Odamız bu yönde bir çok çalışmayı devam ettirmektedir.

Turizm sezonun başladığı bu günlerde İlçemizi ziyaret eden bütün konuklarımıza daha iyi hizmet sunmak, işletmelerimizin en önemli sorumluluğudur. Turizm sektöründe hizmet kalitesini ve çalışanların niteliklerini arttırmak arzusu ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak yürüttüğümüz proje tanıtımımızda ATSO Proje Koordinatör Yardımcısı Cem Oktay Güzeller, Eğitim ve Kalite Memuru /Proje Asistanı Tolga Cenk Türk ve Nüket Fatma İyidoğan  bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

ATSO`nun yaptığı sunumda, proje ortağı olan FTSO`da gerçekleştirilen toplantının dışında yarın Bodrum Ticaret Odasında ve ilerleyen günlerde de Alanya ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda proje kapsamında tanıtım toplantılarına devam edeceklerini vurguladılar. Ayrıca projenin en önemli faaliyetleri arasında yer alan TÜRKAK akreditasyon süreci ile ilgili ISO 17024 Personel Belgelendirme Standardı kapsamında gerekli hazırlık çalışmalarına başlayacaklarını belirttiler.

Söz konusu projenin amacı, turizm sektörünün ilgili alt sektörü olan yiyecek içecek sektöründe yer alan servis görevlisi seviye 2-3-4, bar görevlisi seviye 4, servis yöneticisi seviye 5 mesleklerinde ulusal yeterliliklerin hazırlanması, uygun bir ölçme, değerlendirme ve belgelendirme merkezi kurmaktır.

Projenin hedef ve amaçlarının Fethiye`de faaliyet gösteren sektör temsilcileri ve kamuoyuna anlatılması için, 12 Haziran 2012 günü saat 15:00`de Fethiye Ticaret Odası Likya Salonu`nda proje tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir.