AZİZ SANCAR ADI FETHİYE BELEDİYESİ FEN LİSESİNDE YAŞAYACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AZİZ SANCAR ADI FETHİYE BELEDİYESİ FEN LİSESİNDE YAŞAYACAK

Haber Tarihi: 19.02.2016

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası eğitime verdiği desteklere bir yenisini daha ekledi. FTSO 20 Bin TL  maddi destek ile 2012 yılında eğitim – öğretime açılan Fethiye Fen Lisesi’ne bir biyoloji laboratuvarı kazandırdı. Çalışmaları ve teknik ekipmanları tamamlanan laboratuvarın açılışı 16.02.2016 Salı günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selamettin Yılmaz, Ramazan Angay, Ahmet Gürsu Özdemir ve Ömer Eriz katılımıyla yapıldı.

Açılışta söz alan Fethiye Fen Lisesi Müdürü Mustafa Erdoğan “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sunduğu ve bu imkânı okulumuza sağladığı için teşekkür ederiz. Laboratuvara Nobel Kimya Ödülü alan Türk Bilim İnsanı “Aziz Sancar’ın adını verdik. Siz değerli iş adamları sayesinde bilim dünyasında söz sahibi olacak bilim insanları yetiştireceğiz” diye belirtti.

Erdoğan’ın ardından söz alan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan “Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz, bütçemizin el verdiği sürece eğitime her zaman destek olmaya ve bağışta bulunmaya gayret ediyoruz. Özellikle geleceğimiz olan genç nesile yeni imkânlar yaratmak ve var olan imkânlarını iyileştirmek üzere katkı sunuyoruz. Özelikle gelişimlerine katkıda bulunmak ve alt yapı eksiklerini tamamlamak hepimizin görevi. Umuyoruz ki Oda Yönetimi olarak hep beraber aldığımız bu karar, çocuklarımız için hayırlı olur. Okul Yönetimimize, Öğretmenlerimize, Okul Aile Birliğimize ve Öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Mustafa Erdoğan “Okulumuzda bir tane dahi mikroskop yokken, şu anda iki öğrenciye bir mikroskop düşüyor. Deney tüplerinden, sarf malzemelerine, kimya, fizik, biyoloji malzemelerinden diğer teknik ekipmanlara kadar temin edilmesi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sağlandı” dedi.

Fethiye Belediyesi Fen Lisesi 12-A sınıfı öğrencileri ise “Ülkemizin gururu bilim insanı Aziz Sancar’ın yolundan ilerleyerek bizlerde büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Bizlere bu imkânları verdiğiniz için teşekkür ederiz.” dediler.

Okul Aile Birliği Başkanı Selamettin Yılmaz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına katkılarından dolayı plaket sundu.