BABADAĞ`A AMBULANS - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BABADAĞ`A AMBULANS

Haber Tarihi: 19.04.2013

FTSO Başkanı ve Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı işleten Fethiye Güç Birliği Şirketi Genel Müdürü Akif Arıcan, 2013 uçuş sezonunda Babadağ’da olası kaza olaylarına anında müdahaleyi, yaralının/hastanın kısa sürede hastaneye ulaşımını ve kazaların en hafif şekilde atlatılmasını sağlamak üzere tam donanımlı bir Ambulansın, ekibi ile birlikte kalkış alanında bulunacağının müjdesini verdi.

Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı’nda uluslararası standartlarda sağlık hizmeti verilmesini hedeflediklerini ve bu konuda Fethiye Kaymakamlığı, Sağlık Grup Başkanlığı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Fethiye Güç Birliği arasında görüşmeler yapıldığını belirterek 2013 sezonunda Babadağ’da sağlık ekibiyle birlikte Ambulans ve sağlık hizmeti verilebilmesi için işlemlerin başladığını belirtti.

FTSO Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Şirketi Genel Müdürü Akif Arıcan, “Tam donanımlı Acil Yardım Ambulansı 12.04.2013 tarihinde şirketimizce alınmış ve Sağlık Bakanlığı’nın Acil Yardım Araçları ve Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında EK-C standartlarına yükseltilmesi için gerekli donanım ve dizaynı yapılmak üzere yetkili firmaya teslim edilmiştir. 30 Nisan – 1 Mayıs tarihlerinde donanımları ve dizaynı tam olarak hazır hale getirilerek yetkili firma tarafından teslim edilecektir. Sağlık Grup Başkanlığı ile şirketimiz arasında yapılacak bir protokol ile Acil Yardım Ambulansı Sağlık Grup Başkanlığına devredilecektir.”dedi.

“Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Babadağ da 1700 m. Pist bölgesinde C Tipi Sağlık İstasyonu oluşturulacak olup, şirketimizce alınan Acil Yardım Ambulansı da Babadağ’da görev yapacaktır. Protokol kapsamında, Sağlık Grup Başkalığı tarafından yapılacak görevlendirme ile uçuş sezonu ve saatleri boyunca sağlık personeli Babadağ Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı’nda hizmet verecektir. “ dedi.