Babadağ'dan, 8 ayda 138 bin 158 uçuş yapıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Babadağ'dan, 8 ayda 138 bin 158 uçuş yapıldı

Haber Tarihi: 03.09.2024

1965 rakımlı Babadağ, 2024 yılında da yamaç paraşütü tutkunlarının buluşma noktası oldu. Yamaç paraşütü denince ilk akla gelen merkezlerden biri olan Babadağ'dan Belcekız iniş pistine bu yılın ilk 8 ayında 138 bin 158 uçuş gerçekleştirildi. Bu yıl da yeni bir rekora koşan Babadağ, dünyadaki en popüler yamaç paraşütü destinasyonlarından biri olmayı sürdürdü.

Fethiye Turizm Danışma Bürosu ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) iştiraki Fethiye Güç Birliği Şirketi verilerine göre, Babadağ'dan bu yıl Ocak-Ağustos döneminde tandem (ikili) ve single (tekli) 111 bin 349 uçuş yapılırken, ticari, amatör ve eğitim uçuşlarıyla birlikte toplam 138 bin 158 yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıllarda da rekor üzerine rekor kıran Fethiye Babadağ’da yılın 8 ayında 42 bin 981 uçuş ile en çok uçuşu Türkler gerçekleştirirken,  Fethiye’ye gelen Çinliler 20 bin 455, İngilizler 16 bin 40, Rus turistler ise 14 bin 99 uçuş yaptı.

Babadağ, modern pistleri, alt yapı ve üst yapısıyla yamaç paraşütü tutkunlarının buluşma noktası olmaya devam ederken, Babadağ Teleferik de Babadağ’dan yapılan ticari, amatör ve eğitim uçuşlarına ivme kattı.

“ÖNCELİĞİMİZ UÇUŞ GÜVENLİĞİ”

Uçuş rakamlarını değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Babadağ’ın marka değerinin her geçen yıl arttığını dikkati çekerek, “Odamızın öngörüsüyle bölgemize kazandırdığımız Babadağ Teleferik, turizmde yeni marka değerimiz ve cazibe merkezimiz. Ölüdeniz manzarasıyla Babadağ’a konforlu bir çıkış sunan Babadağ Teleferik, yamaç paraşütü sporunda gözbebeğimiz Babadağ’ı zirveye taşıdı. Her yıl yeni rekorlara ev sahipliği yapan Babadağ bu yıl da 8 ayda ticari, amatör ve eğitim uçuşlarıyla birlikte toplam 138 bin 158 uçuşa ev sahipliği yaptı. Geçen yıl uçuş sayısı 200 bini aşmıştı. Bu yıl yapılacak hava oyunları festivalleriyle uçuş sayısının geçen yıla yaklaşmasını hatta aşmasını bekliyoruz. Babadağ Teleferik’ten Odamıza gelen gelir arttıkça bölgemizin tanıtımına ve eğitime yaptığımız katkı da artacak. Ayrıca FTSO ve Fethiye Güç Birliği Şirketi olarak yamaç paraşütünün güvenli olarak yapılmasına yönelik çabalarımız devam ediyor. Yamaç paraşütünde Babadağ kalkış pistinin güvenliği kadar, Belcekız iniş pistinin de güvenli olması için çabalarımız devam ediyor. Dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimizin güvenle yamaç paraşütü yapabilmesi için Belcekız Plajı’nın güvenli iniş pisti olarak düzenlenmesi gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Uçuş rakamları arttıkça uçuş güvenliği de ön palana çıkıyor. Marka değerimizi korumak için önceliğimiz uçuş güvenliği olmalı. Bunun için pilot arkadaşlarımızla birlikte gerekli çalışmaların yapılması için çalışıyoruz. Herkesi dünyaca ünlü Ölüdeniz manzarası eşliğinde teleferikle Babadağ’a çıkmaya ve yamaç paraşütü yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu.