Babadağ Ekibiyle Yemek - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Babadağ Ekibiyle Yemek

Haber Tarihi: 08.05.2012

07 Mayıs 2012 günü, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu`nun katılımıyla Kayaköy Cinbal restoranda, tandem pilotları, paraşüt uçuş şirketleri ve Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya ile beraber yemekli toplantı düzenlendi.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan ortak akıl yaratmanın ve güç birliği oluşturmanın öneminden bahsetti. Arıcan: " Odamızın amacı kamuoyu yaratmak, lobi oluşturarak ilçemizde turizm tarım ve ticaretin gelişmesini sağlamaktır. Bu konuda biz üyelerimizle ne kadar çok bir araya gelebilirsek, güç birliğini oluşturabilirsek, o kadar amacımıza ulaşmış sayılırız. Yönetim olarak seçimle iş başına geldik ve karşılıksız bu işleri yapıyoruz. Amacımız üyelerimize ve ilçemize hizmet etmektir" dedi. Daha sonra odamızın 2005 yılından bu yana yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi ve ardından yemeğe geçildi.

Yemekte katılımcılara Babadağ ihale süreci, Fethiye Güçbirliği şirketinin kuruluşu, ihale sürecinde bürokraside yaşanan sorunlar, teleferik projesinin şu anki durumu, 1800 ve 1900 pistlerinde yapılacak düzenlemeler hakkında bilgiler verildi ve onların görüşleri alındı. Fethiye Güçbirliği Şirketi koordinatörü Oğuz Ertürk Babadağ girişlerine yapılan zam hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sezon başlangıcında yapılan bu zammın Babadağ`ın yıllık kirasından ve Babadağ`ın iyileştirilmesi için bugüne kadar yapılan giderlerden kaynaklandığını sözlerine ekledi. Babadağ uçuş pilotları ve şirket sahipleri ise beklentilerinin her zaman hizmet olduğunu ve bunun sağlandığı sürece sıkıntılarının kalmayacaklarını dile getirdiler. Ayrıca Babadağ`da kullanıma açılması gereken pistler olabileceğini, eğer bu pistler devreye sokulabilirse burada uçuş turizminin daha da gelişeceğini, bu pistler sayesinde uçuş için eğitim olanaklarının daha da gelişebileceğini ve bunun karşılıklı gelire yansıyabileceğini belirttiler.