BABADAĞ HUKUÇULARI VE DAİRE AMİRLERİNİ AĞIRLADI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BABADAĞ HUKUÇULARI VE DAİRE AMİRLERİNİ AĞIRLADI

Haber Tarihi: 04.10.2016

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının iştiraki olan Güç Birliği Şirketince, Babadağ Teleferik Projesinde tüm izinlerin alınmasının ardından ihale hazırlıkları devam ediyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Limited Şirketi Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan ile Yönetim Kurulu Üyesi Gürsu Özdemir, davetliler İstanbul Anadolu Yakası Cumhuriyet Savcısı Fehmi Tosun, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengönül, Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Md. Yrd. Naci Polat, Fethiye Orman İşletme Md. Yrd. Ali Dalgıç, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, Muğla Vergi Başkanlığı Grup Md. Cenk Canal, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, Md. Yrd. Bekir Erdoğan, TVK Şube Müdürü Fatih Ermiş ile Babadağ'da bir araya geldi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan teleferik projesinde kısa bir süre içinde ihale aşamasına gelindiğini belirterek destek verenlere teşekkür etti.

2011 Yılında Babadağ'ın ihaleye çıktığını öğrenmelerinin ardından 2 günde şirket kurarak ihaleye girdiklerini belirten Arıcan "Fethiye'nin doğal güzelliklerinden elde edilen gelirin Fethiye'ye harcanması için ihaleye girdik ve aldık. Kazandığımız tüm parayı Babadağ'a yatırıyoruz. Yıllardır konuşulan teleferik projesini de yaparak bölgemize değer katmayı planlıyoruz. İdari ve teknik şartnamenin hazırlanması için ekip kurduk, çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bir kaç ay içinde ihale edeceğimizi tahmin ediyorum" dedi.

Teleferiğin yaklaşık 15 milyon Euro'ya mal olacağını belirten Arıcan, yap işlet devret modeliyle yapılacağını dile getirdi.

Teleferiğin Ovacık'tan 1700 metre pistine çıkacağını belirten Arıcan, 1800 ve 1900 metrede bulunan pistlere ulaşımın telesiyejlerle sağlanacağını söyledi.

Oldukça samimi bir atmosferde geçen konuşmalarda Fethiye Üniversitesinin kurulması ve kruvaziyer iskele gibi konularda yer aldı.