Babadağ Mesire Yeri ve Hava Sporları Merkezi’nin İşletmesi İçin Ankara’da Sözleşme İmzalandı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 07.07.2011

07.07.2011 tarihinde, Ankara’da, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti. ile Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı arasında Babadağ Mesire Yeri ve Hava Sporları Merkezi’nin  işletilmesi işi için sözleşme imzalandı.

17.06.2011 tarihinde yapılan Babadağ Mesire Yeri’nin ve Hava Sporları Merkezi’nin  işletmesi ihalesine %99’u Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na, %1’i Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi’ne ait Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti. tarafından en uygun teklif verilmişti. Bu kapsamda Özel Çevre Koruma Kurulu Başkanlığı’nın 01.07.2011 tarihli yazısı ile İhale Komisyonu Kararı onaylanmış ve Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti.ne bildirilmişti.

07.07.2011 tarihinde Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti. yetkilisi Akif ARICAN ile Özel Çevre Kurumu Başkanlığı arasında Babadağ Mesire Yeri’nin ve Hava Sporları Merkezi’nin işletmesi için noter huzurunda 5 yıllığına bir sözleşme imzalandı. 12 Temmuz Salı günü, ÖÇKK tarafından Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti.ne yapılması planlanan yer tesliminden sonra, Babadağ Mesire Yerini %99’u Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na ait Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti. işletecektir.  Sözleşmeye göre 5 yıl içerisinde teleferik projesi ve projenin ön gördüğü mesire yerindeki   diğer tesislerin inşasının  gerçekleştirilmesi halinde, 5 yılın sonunda yatırımın büyüklüğüne bağlı olarak ek sözleşme yapılarak işletme süresi 29 yıla kadar uzatılabilecektir.

Teleferik Projesi için şimdiden çalışmalara başlayan Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti.nin öncelikli amacı; dünya turizminde önemli bir yeri olan yamaç paraşütünün Babadağ’da en etkin bir biçimde yapılabilmesi için koşulları en uygun hale getirerek bölge ekonomisine katkı sağlayabilmek ve turizm getirilerini arttırabilmek olacaktır.