BABADAĞ REKORA GİDİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BABADAĞ REKORA GİDİYOR

Haber Tarihi: 05.09.2013

2013 Yılının ilk sekiz ayında Babadağ’dan geçen yıla göre yaklaşık yüzde 25 artışla 48 bin 596 kişi paraşütle atladı. Bu sayı 2011 yılının ilk sekiz ayında 38 bin 762, 2012 yılının ilk sekiz ayında da 38 bin 528 kişiydi. Yıl sonuna kadar atlayış sayısının 65 bini geçmesi tahmin ediliyor.

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alan, Babadağ’dan 2013 yılının ilk sekiz ayında yapılan uçuş sayısı geçen yılı geçti.  Fethiye Güçbirliği şirketince Babadağ’ın işletmesinin alınmasının ardından yamaç paraşütü uçuşlarının daha sağlıklı yapılması için çaba sarf ediliyor. Kalkış pistlerinin parke döşenmesi, sporcuların ihtiyaçlarının giderilmesi için ortam oluşturulması, sağlık ekibi ve ambulans bulundurulması, yolun en sıkıntılı bölümünün parke kaplanması gibi çalışmalar, yamaç paraşütü uçuşları için Babadağ’ı her geçen gün daha fazla tercih edilir konuma getiriyor.

Fethiye Güç Birliği Tur. Tan. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan uçuşlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2013 yılında Babadağ’dan atlayışların geçen yılı geçerek rekor seviyeye çıkacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Babadağ’dan yapılan uçuşlar ile ilgili bir açıklama yapan Fethiye Ticaret Sanayi Odası ve Fethiye Güç Birliği Tur. Tan. Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan “Fethiye Güç Birliği Tur. Tan. Tic. Ltd. Şti tarafından işletilen Babadağ Mesire ve Hava Sporları Merkezinden 2013 yılının ilk sekiz ayında 2011 ve 2012 senelerinden yüzde 25 oranında artış yaşandı. Bu artışın yıl sonuna kadar devam edeceğini ve atlayışların 65 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Teleferik projesi ve yeni pistler için çalışmalar sürüyor. Devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından Babadağ, 12 ay uçuş yapılabilen dünyanın en önemli uçuş merkezi olacak. Okul ve kulüp sporcularını bölgemize çekmek için yurtiçi ve yurt dışında ciddi bir çalışma süreci içine gireceğiz. Yamaç paraşütü şirketleri kış aylarında da faaliyetini sürdürebilecek. Yaşanacak hareketten tüm esnaf faydalanacak” dedi.

Doğru “Babadağ yolunda yapılan çalışmalar yerinde”

FTSO Yönetim Kurulu  Başkanı Akif Arıcan 04 Eylül tarihinde Fethiye Karayolları 131. Şube Şefi Osman Doğru’yu ziyaret ederek Babadağ yolundaki yaşanan sorunların kalıcı çözüme kavuşması amacıyla görüş alış verişinde bulundu.

Görüşmede yola yapılan çalışmaları anlatan Arıcan, yolun daha sağlıklı olabilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş istedi.

Osman Doğru ise Babadağ yolunda yapılan işlemin doğru bir çalışma olduğunu dile getirerek, yolu kullanan araçların yavaş gitmeleri halinde bozulma sürecini uzatacağına dikkat çekti.

FTSO Başkanı Akif Arıcan ziyarette yaptığı konuşmada "Stabilize olan yolun bakımını her ay yapıyoruz.  Bu sene Ağustos ayında bakım için 20 Bin lira harcandı. Ancak ne kadar özenli çalışılırsa çalışılsın, yol kısa sürede bozuluyor. Babadağ zirveye çıkan yol ormana ait. Daha önce asfalt yapmak için girişimde bulunduk. Ancak Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından yolun asfalt yapılmasına izin verilmedi. İmkanlarımızla yolun sadece 4 kilometresini parke ile kaplayabildik. Şimdi Güney Ege Kalkınma Ajansı'na bir proje yazdık. Projenin bu ay içinde onaylanmasını bekliyoruz. Proje kapsamında bu yolun 4 kilometresi daha parke kaplanacak. Böylece 8 kilometrelik stabilize bozuk yolu, 4 kilometreye indirmiş olacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda da imkanımızın elverdiği ölçüde yolun kalanını da yapmayı arzuluyoruz" dedi.

Karayolları Fethiye Şube Şefi Osman Doğru ise Babadağ yolunda yapılan işlemin yolun fiziki şartlarını ele alırsak doğru bir çalışma olduğunu söyledi. Bu tip eğimli yollarda greyderlerle reklaj yapılıp toprak döküldükten sonra sulanıp silindirle sıkılaştırılarak bakım yapılabildiğini belirten Osman Doğru yolun asfalt yapılması halinde bakım ve onarımının daha zor ve masraflı olacağını söyledi. Osman Doğru Fethiye Güçbirliği şirketinin yapmış olduğu uygulamanın teknik açıdan en doğru uygulama olduğunu belirterek “Yolun daha uzun süre dayanıklı olması için bu yolu kullanan turizmci arkadaşların biraz daha yavaş gitmeleri gerekiyor. Yavaş gitmeleri halinde yolun bozulma süreci uzayacaktır. Babadağ yolunun kalıcı çözümü, yolun parke döşenmesidir” dedi.