Babadağ Teleferik Projesi İhalesini Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Kazandı. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Haber Tarihi: 20.06.2011

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurmuş olduğu Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti.; 17.06.2011 tarihinde yapılan Babadağ Teleferik Projesi ve Mesire Yerinin işletmesi ihalesini kazandı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım Ticaret Ltd. Şti’nin  müdürü  Akif Arıcan, Babadağ teleferik  projesi ihalesi  ile ilgili aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

Özel Çevre Koruma Kurumu’nun yetki alanı içinde bulunan yamaç paraşütü sporunun yapıldığı en iyi pistlerin yer aldığı  Babadağ’ın ihale ilanı, Özel  Çevre Korumu Kurulu’nun (ÖÇK) internet sayfasında  yayınlandı. İhale dosyasını ve teknik şartnameyi incelemek üzere dokümanları ÖÇK’dan talep ettik. İhale dosyasını inceledikten sonra   ihaleye odamız üyelerinin katılması konusunda görüşmelerde ve girişimlerde bulunduk. Ancak üyelerimizin ihaleye katılmayacağının anlaşılması üzerine, 15 Haziran Salı akşamı   yönetim kurulunun yapmış olduğu değerlendirme sonucunda, söz konusu şirketin kurulması için oda meclisine teklifte bulunmaya karar verdik.

Oda meclisi 16 Haziran Perşembe günü olağanüstü toplandı ve konunun bölgemiz açısından önemini istişare etti. Bölge turizmine dinamizm kazandıracak   Babadağ Teleferik Projesinin   yapımı  yıllardan beri arzu ettiğimiz ve gündeme getirdiğimiz bir konuydu. Ayrıca fizibilite dosyasını da incelemiştik.  Dolayısıyla  meclisimiz şirket kurulmasına onay verdi; ancak Odamız kamu kurumu  niteliğinde bir meslek kuruluşu olması sebebiyle  kanunumuzun 80. maddesine istinaden şirket kurulması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan izin alınması gerekmektedir. Bakanlıktan iznin bir gün içerisinde alınması konusunda da milletvekilimiz Sayın  Ali Boğa’nın girişimleriyle izin alma sürecini hızlandırdık. 16 Haziran Çarşamba günü  saat 16.00’da bakanlıktan izin sürecini tamamladık ve FETHİYE GÜÇ BİRLİĞİ TURİZM TANITIM TİC. LTD.ŞTİ. unvanı ile %99’ı Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, %1 Ölüdeniz Turizmi Geliştirme Kooperatifine ait olmak üzere  şirketimizi kurduk. Zamana karşı yarıştık ve bu yarışta ihale dosyasını hazırlayarak 17 Haziran Cuma 14.30’da ihaleye katıldık. İhaleye iki firma katıldı ve yıllık kira bedeli KDV dahil 500.000 TL’ye Babadağ Teleferik Projesi ve Mesire Yerinin işletmesi ihalesini aldık. Şu aşamada ihale, Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından onaylandıktan sonra yer teslimi şirketimize yapılacaktır ve şirketimiz faaliyete geçecektir. İhale şartnamesine göre; 5 yıl içerisinde teleferik projesi ve projenin ön gördüğü mesire yerindeki   diğer tesislerin inşasının  gerçekleştirilmesi halinde, 5 yılın sonunda yatırımımızın büyüklüğüne bağlı olarak kira sözleşmemiz 29 yıla kadar uzatılabilecektir. Daha önceden yapılan fizibilite raporlarında da öngörüldüğü üzere söz konusu yatırımın 15.000.000 - 20.000.000 TL arasında gerçekleşeceğini düşünmekteyiz.

Şirketimizin kuruluş aşamasından ihaleye kadar olan süreçte yani zamana karşı yapılan yarışta emeği geçen pek çok kişi ve kurum oldu. Bu süreçte bizlere yardımcı olan başta milletvekilimiz Ali Boğa’ya, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkililerine, Vergi Dairesi Müdürlüğümüze ve personeline ,SGK Müdürlüğümüze ve personeline, Halkbankası Fethiye Şubesi Müdürlüğümüze ve personeline, Halkbankası Bakanlıklar Şube Müdürümüze, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetimine, Oda Meclisi üyelerimize, canla başla çalışan Yönetim Kurulu üyelerime ve Oda personelime , manevi desteklerini esirgemeyen tüm Fethiyelilere teşekkür ederim.  Projenin şirketimize ve bölgemize hayırlı olmasını dileriz.”