BAKAN YARDIMCISI AKİF ÖZKALDI HAYVANCILIK OSB ARAZİSİNİ İNCELEDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BAKAN YARDIMCISI AKİF ÖZKALDI HAYVANCILIK OSB ARAZİSİNİ İNCELEDİ

Haber Tarihi: 04.08.2020

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı,  Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde çalışmaları yürütülen, Seydikemer’de kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen araziyi gezerek incelemelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’nın 4 Ağustos 2020 Salı günü gerçekleştirdiği bölgedeki incelemelerine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Ahmet Güneri, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, Seydikemer Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı temsilcileri eşlik etti.   Özkaldı ziyarette Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen alanda yapılacak olan üniteler ve yollar hakkında yetkililerden bilgi aldı, krokiler üzerinde inceleme yaptı.

Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık OSB hakkında Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’ya bilgi aktaran Vali Orhan Tavlı,  Hayvancılık OSB’nin bölge ekonomisine ve hayvancılığına olumlu yönde hizmet edeceğini vurgulayarak, “Bölge hayvancılığı için son derece önemli bir yatırım olan bu projenin hayata geçirilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla beraber çalışacağız.” dedi.

Hayvancılık OSB için belirlenen bölgenin, Denizli, Burdur, Muğla ve Antalya illerinin kesişme noktasında olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak da sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle işbirliği içinde olduklarını belirterek, “Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya, göreve başladığı günlerde Hayvancılık Organize Sanayii Bölgesi konusunu arz ettik. Sayın Valimiz de bu projeye destek olacağını dile getirdi. Fethiye ve Seydikemer' in önünü açacak bir yatırım olduğunu düşünerek bu projenin biran önce hayata geçirilmesini istiyoruz.”  ifadelerini kullandı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) için bugüne kadar FTSO öncülüğünde sürdürülen çalışmalarda kamu ve sivil toplum kuruluşlarının birlik içinde hareket etmesinin önemi vurguladı.

Yetkililerden aldığı bilgileri ve incelemelerini değerlendiren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, “Proje ile ilgili bölgede güzel bir sinerji gördüm tüm kurumlar bu proje için uğraşıyor.  Valimiz her türlü projeyi sahiplenerek destek veriyor. Biz de bakanlık olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.” diye konuştu.