BALTIK TÜRK İŞ FORUMU DÜZENLENECEK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BALTIK TÜRK İŞ FORUMU DÜZENLENECEK

Haber Tarihi: 05.07.2013

04 Temmuz Perşembe günü TOBB İstanbul Hizmet Binasında saat:16:00'da  Baltık Ülkeleri ( Litvanya, Letonya, Estonya) Baltık Türk İş Forumu nun toplantıları  Baltık Türk Ticaret Birliği tarafından yapıldı.

Toplantıda ülke raporlarının sunulması (Litvanya, Letonya, Estonya),Ticaret Odaları ve katılımcı kuruluşlardan Baltık Ülkeleri ile ilgili deneyimleri ve görüşlerinin dinlenmesinden sonra Türkiye ve Baltık Ülkeleri arasında ticaretin geliştirtmesi amacıyla Baltık Ülkeleri işadamlarının 2013 yılında  Muğla İline, 2014 yılında ise Antalya İline  davet edilmesi kararlaştırıldı.

BTTA – BALTIK TÜRK TİCARET ODASI (Ticaret Birliği) Baltık Bölgesinde Litvanya merkezli olarak 2012 yılında Avrupa’da kurulmuş ve faaliyetlerini Baltık ülkeleriyle Türkiye arasında gerçekleştirecek  ilk ve tek Ticaret Odasıdır. Hali hazırda Litvanya’da iki ayrı şehirde (Panevezys, Vilnius) ve Türkiye’de İstanbul’daki ofisleriyle faaliyet göstermektedir. Yakin bir zamanda Letonya – Riga ve Estonya – Tallinn’de ofislerini faaliyete geçirmeyi planlamaktadır. BTTA ‘ye üye alınacak firmalar genellikle Litvanya, Letonya, Estonya ve Türkiye’den oluşacaktır. Türkiye ile Baltık Ülkeleri arasındaki ticaret hacmini geliştirmeyi amaçlayan BTTA, üye firmalarına Baltık bölgesinde şirket kurma, B2B toplantıları, Pazar Araştırması gibi çeşitli hizmetler sunacaktır.

Tarım , turizm ve ticareti geliştirmek amacı ile düzenlenecek organizasyonlara karar vermek amacı ile 11 Temmuz 2013 Perşembe günü Muğla ili Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri FTSO Hizmet Binasında  toplanacak. Ekim 2013 tarihinde Baltık Ülkeleri işadamlarının daveti ile ilgili kararlar alınacak.

Gerçekleştirilen toplantıya  aşağıdaki davetliler katıldı;

Akif Arıcan, Başkan – FETHİYE TİCARET VE SANAYİ ODASI

Bülent Karakuş, Başkan – MUĞLA TİCARET VE SANAYİ ODASI

İbrahim Akkaya, Başkan Yardımcısı  – BODRUM TİCARET ODASI

Cetin Osman Budak, Başkan – ANTALYA TİCARET VE SANAYİ ODASI