BANKA MÜDÜRLERİNDEN ARICAN`A ZİYARET - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BANKA MÜDÜRLERİNDEN ARICAN`A ZİYARET

Haber Tarihi: 09.06.2016

Bankacılık sektörü Kredi Garanti Fonunun Fethiye’de şube açmasını istiyor.

Ziraat Bankası Fethiye Şubesi Müdürü, Vakıf Bankası Fethiye Şubesi Müdürü, Halkbank Fethiye Şubesi Müdürü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret ederek Kredi Garanti Fonunun Fethiye’de şube açması konusunda girişimlerde bulunmak üzere destek istedi.

Ziraat Fethiye Müdürü Caner Yıldırım, Vakıfbank Fethiye Şubesi Müdürü Sezgin Karagöz, Halkbank Fethiye Şubesi Müdürü Didem Yılmaz Fethiye’de faaliyet gösteren banka şubelerinin ortak görüşünü iletmek için 9 Haziran 2016 tarihinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ı ziyaret etti. Ziyarette, banka müdürleri tarafından, Kredi Garanti Fonunun Fethiye’de şube açması için FTSO ile birlikte girişimlerde bulunulması talebi iletildi. Kredi Garanti Fonu’nun Muğla bölgesinde yalnızca Bodrum’da şubesi olduğunu belirten Halkbank Fethiye Şubesi Müdürü Didem Yılmaz, Fethiye’nin hinterlandının ve ticaret hacminin daha büyük olduğunu belirtti. Ekonominin mevcut halinin iyi olmadığını ifade eden Didem Yılmaz, işletmelerin sermayeye ihtiyacı olduğunu, Kredi Garanti Fonunun da Fethiye’de şube açmasının bu açıdan önemli olacağını kaydetti.

Banka müdürlerinin talebini dinleyen Akif Arıcan, bu konunun daha önce Kredi Garanti Fonu yönetimine iletildiğini ancak çıkan sonucun olumsuz olduğunu söyledi. Konunun KFG Yönetim Kurulu tarafından tekrar değerlendirilmesi için elinden geleni yapacağını ifade eden Arıcan, KFG Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu ile telefonda görüşerek Fethiye’de KGF Şubesi açılması talebini iletti. Arıcan, bu talebin KGF Yönetim Kurulunda yeniden değerlendirilmesi, Fethiye’de şube açılmasa bile Fethiyeli girişimcilerin işlemlerini kolaylaştıracak bir yöntem geliştirilmesi amacıyla elinden gelen çabayı göstereceğini ifade etti.