BANKA ŞUBE MÜDÜRLERİ VE MUHASEBECİLER TOPLANTISI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BANKA ŞUBE MÜDÜRLERİ VE MUHASEBECİLER TOPLANTISI

Haber Tarihi: 18.01.2017

FTSO, üyelerinin krediye daha kolay ulaşabilmeleri amacıyla muhasebeciler ile banka şubelerini biraraya getirdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin bankalardan düşük faizli kredi ve doğru finans hizmeti alabilmesi için kolları sıvadı. Konunun tarafları olan muhasebeciler ve bankacıları bir araya getiren FTSO, işletmelerin ve şirketlerin bankalarla olan ilişkilerinde nelerin önemli olduğunu masaya yatırdı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin bankalarla olan ilişkilerini düzenlemek için çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla 24 Kasım 2016 tarihinde Fethiye’de bulunan bankaların şube müdürleri ile görüşen FTSO yönetimi, banka müdürlerinin talepleri üzerine muhasebecilerin de katıldığı ikinci bir toplantı düzenledi. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Halit Saraç, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yaşar Bildirici, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Sekreteri Uzay Öğretmen, QNB Finansbank Likya Şubesi Müdürü Sunat Turanç, Denizbank Fethiye Şubesi Müdürü Fulden Kılınç, Ziraat Bankası Likya Şubesi Müdürü Tolga Serin, Halk Bankası adına Güven Güçlü, Yapı ve Kredi Bankası Fethiye Şubesi Müdürü Filiz Akyüz ve Hilga Özbakır, Akbank Fethiye Şubesi Müdürü Hamdi Akkuş katıldı. Toplantıda şahıs işletmelerinin ve şirketlerin bankalara finasman desteği için yaptıkları başvuruda düşük faizli krediye nasıl ulaşabilecekleri konusu görüşüldü. Görüşlerini ve önerilerini dile getiren Ziraat Bankası Şube Müdürü Tolga Serin, işletmeler için kullanılan kredilerde muhasebe bürolarından alınan bilançoların önemini vurguladı.

Toplantıda işletme yetkililerinin muhasebecilerle daha sık bilgi paylaşmasının etkinliği üzerinde fikir birliğine varıldı ve işletme sahiplerinin bu konuda bilgilendirilerek işletme-muhasebe-bankalar arasındaki koordinasyonun düzenlenmesi konusunda işbirliği yapılması görüşü kabul gördü.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan FTSO üyelerinin bankalardan daha iyi hizmet alabilmesi için bu toplantının düzenlendiğini ifade etti. Arıcan konuşmasında işletmelerin ve şirketlerin bilançoları ile sermayelerinin uyuşmamasına konusuna dikkat çekerek, işletme sermayesinde yaşanan büyümelerin kayıtlara işlenmesi gerektiğini vurguladı.