BAŞARI İÇİN ETKİN İLETİŞİM - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BAŞARI İÇİN ETKİN İLETİŞİM

Haber Tarihi: 20.10.2014

FTSO tarafından işletmelerin pazarlama stratejilerini geliştirmesine katkıda bulunması amacıyla düzenlenen "Başarılı Bir Hayat İçin Etkin İletişim ve Farkındalık" konulu seminer, yoğun ilgi gördü. "İletişimde Gülümsemenin  Büyüsü" isimli eğitimi ile ülke genelinde büyük beğeni toplayan Psikolog Kutay Ürkmen, eğitimde uygulamaları ve iletişim oyunları ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

FTSO tarafından düzenlenen "Başarılı Bir Hayat İçin Etkin İletişim ve Farkındalık" konulu eğitim 18 Ekim Cumartesi günü Yat Butik Otel’de gerçekleştirildi. Yaklaşık 8 saat süren eğitime FTSO çalışanları ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok’un yanı sıra, turizm, otelcilik, yatçılık, reklamcılık sektörlerinden toplam 35 kişi katıldı.

Eğitim, Akademi 35 Eğitim ve Danışmanlık Şirketi Kurucu Psikologu olan ve aynı zamanda "İletişimde Gülümsemenin  Büyüsü" isimli eğitimi ile çok sayıda kurumsal firma bünyesinde seminerler vererek çeşitli medya organlarında katıldığı programlar ile adını duyuran Kutay Ürkmen tarafından verildi. Paylaştığı bilgilerin yanı sıra uygulamalar ve iletişim oyunları ile katılımcılara keyifli anlar yaşatan Kutay Ürkmen, eğitimi 3 ana başlıkta topladı; etkili iletişim kurabilme konusunda bilgisel ve kişisel becerilerin gelişimini sağlamak,  İş ve özel yaşamlarında karşılaşılan iletişim kaynaklı problemlerin çözümünü kolaylaştırmak, Kişilerin, iletişimi doğru yönetebilmelerini sağlamak.

Son dönemde, hemen hemen her sektörde, çalışanlarının kişisel gelişimlerine önem veren firmalar tarafından tercih edilen bu eğitimin, Fethiye Ticaret Odası çatısı altında gerçekleştirilmesi ile sektörel platformda kurumunuzun fark yarattığını vurgulayan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok; Fethiye’ye bir değer katmak ve gerek kişisel gerekse kurumsal başarılarının gelişimine katkıda bulunmak adına sadece üyelerimize yönelik olarak değil, genel katılıma açık olarak düzenlenen olarak bu eğitimlerin 2015 yılında da devam edeceğini belirterek katılımcılara eğitim sertifikalarını Psikolog Kutay Ürkmen’le beraber verdi.

Eğitim sonunda Odamız tarafından yapılan eğitim değerlendirme anketinde, katılımcılar  eğitimin içeriğinin ve kendi sektörlerinde kullanma açısından yararlı olarak değerlendirirken, memnuniyet oranı  %94,6 olara gerçekleşti.

Eğitimde öne çıkan konulardan bazıları;

- Kendinizi keşfedin, sınırları yok edin.

- İlişkilerde Rolüm Nedir?

- Etkili İletişimin altın kuralları.

- Etkili İletişim Teknikleri

- Beden Dilinin ve Ses Tonunun Doğru Kullanımı

- İkna Yöntemleri

- İknanın psikolojisi

- Stres ve Öfke Yönetimi

- Dinlemeyi başarabilmek

- Etkili Konuşma Teknikleri

- Hipnotik dil kalıpları

- Rol Play / Takım Oyunu Çalışmaları

- İletişimde gülümsemenin yeri ve önemi

- Beden dilinde gülümseme

- Önyargılardan sıyrılmak

- İletişim kazaları

- Diyaloglarımız aynamızdır

- Gülümsemek bize neler kazandırabilir?

- Gülümsemek güven verir.

- Gülümseyerek fark yaratın.

- Fark yaratmak için "Farkında" olun.

- Farklı bakabilmenin önemi

- Karşınızdaki kişi kendisini "değerli" ve "özel" hissetmek ister.

- Gülümseyen bir "Takım" olabilmek.