BASINA AYLIK FAALİYETLERİMİZİ ANLATTIK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BASINA AYLIK FAALİYETLERİMİZİ ANLATTIK

Haber Tarihi: 01.09.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası`nın yerel ve ulusal basın mensuplarını aylık faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmek üzere düzenli yaptığı toplantılar serisinde Ağustos Ayı toplantısı da gerçekleştirildi. Basın mensuplarına slayt eşliğinde aylık Oda faaliyetlerinin anlatılması sonrasında FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan sorular üzerine Fethiye`de üniversite kurma çalışmaları ile ilgili son gelinen aşamayı basın mensupları ile paylaştı.

Başkan Arıcan özetle; "Fethiye’ye kurulacak olan Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi hakkında 2012-2013 Öğretim Yılı’nda öğrenci alımı konusunda Rektörümüze talepte bulunduk. Binamız ve akademisyenimiz olmadığı için ilçemizdeki yüksekokulların birisini fakülte olarak kullanmak istedik. Fakat geç kaldığımızı söylediler. Muğla’da 27 bin öğrenci bulunuyor. İlin ekonomisini üniversite ayakta tutmaktadır. Ormandan 1.700 dönümlük alan tahsis edildi” diyen Arıcan, “2013-2014 Öğretim Yılı için dekan ataması yapıldı. Öte yandan fakülte yapımı için Rektörümüz Prof.  Dr. Mansur Harmandar başkanlığında Fethiye Yükseköğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği kuruldu. 12 kişilik yönetim kurulumuz var. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları, hayırseverler ve vatandaşlar bu proje sahip çıkmalı” şeklinde konuştu.

Basın mensupları ile paylaşılan aylık Oda faaliyetleri ana başlıkları ile  şu şekildedir: Kaya`nın İmar Sorununa Çözüm Arıyoruz. Ramazan Yardım Paketleri Yerlerine Ulaştırıldı. GEKA`ya  Ev Sahipliği Yaptık. Üye Ziyaretleri Devam Etti. Orman Şehitlerinin Acısını Paylaştık. Ovacık`da Academy Ziyareti. Geleneği Bozmadık. Oda Personeli Bayramlaştı. Gaziantep`teki Hain Saldırıyı Kınadık. Burs Başvuruları Başladı. Kaymakam Bey`i Uğurladık