Başkan Çıralı ‘Karbon Yakma Yağ Yak’ sloganıyla pedal çevirdi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Başkan Çıralı ‘Karbon Yakma Yağ Yak’ sloganıyla pedal çevirdi

Haber Tarihi: 28.02.2022

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Karbon Yakma Yağ Yak’ sloganıyla düzenlenen bisiklet turu etkinliğine katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe yaklaşık 150 bisikletli katıldı. Sahil bandındaki Türk Büyükleri Anıtı önünde toplanan bisiklet severler, Esenköy Mahallesi'ndeki MSKÜ Beşkaza Yerleşkesine kadar yaklaşık 16 kilometre pedal çevirdi.

Bisiklet turunun ardından Beşkaza Yerleşkesi’nde tören düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün de katıldığı organizasyonda MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Odamızın, MSKÜ Fethiye Beşkaza Yerleşkesi’ne yapmış olduğu katkılardan dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya plaket takdim etti.

Akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte pedal çevirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Osman Çıralı, “Fethiyemiz gerek doğası gerekse şehir yapısıyla bisiklet için eşsiz bir yer. Sayın Rektörümüz, akademisyenlerimiz ve gençlerle birlikte pedal çevirmek çok keyifli oldu. İlçemizdeki trafik yoğunluğunu da azaltacağını dikkate alarak herkesi, araç yerine bisiklet kullanmaya davet ediyorum.” dedi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de "İlimiz bisiklet kullanmaya çok müsait. Havası, doğası ve insanıyla muhteşem bir coğrafyada yaşıyoruz." diye konuştu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bilgin Şenel ise araç kullanmadan da ulaşımın sağlanabildiğini göstermek istediklerini ifade etti.

Organizasyon, Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Beşkaza Yerleşkesi’nde katılımcılara verilen kahvaltıyla sona erdi.