BAŞKAN ÇIRALI`NIN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BAŞKAN ÇIRALI`NIN 8 MART KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Haber Tarihi: 08.03.2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Toplumu değiştiren, dönüştüren kadın elidir. Kadınların hayatın her alanında aktif şekilde rol alması önemli. Kadınlarımızın hayatın her alanında yer almasında biz erkeklere de önemli görevler düşüyor. Fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve eşsiz mücadeleleriyle hayatımıza anlam katan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Türkiye’de kadın olmanın, hele ki çalışan kadın olmanın daha da zor olduğunu kaydeden Osman Çıralı’nın 8 Mart Kadınlar Günü mesajı şöyle:

“Toplumu değiştiren, dönüştüren kadın elidir. Kadınlar, birey, anne, eş olarak ailelerimizin ve toplumumuzun temelidir. Kadınlarımızın hayatın her alanında yer almasında biz erkeklere de önemli görevler düşüyor. Kadınlarımıza baba, eş ve arkadaş olarak destek olmalıyız. Ayrımcılık yapmadan kadınlarımız ile yan yana yürümeliyiz. Ne bir adım önde, ne bir adım geride… Sağlıklı bir toplum ancak kadın ve erkeğin iş, siyaset, eğitim, hukuk, bilim, spor, sanat hayatına eşit şartlar altında katılımı ve üretimi ile mümkün. Sadece 8 Mart’ta değil her gün kadınlarımızın sorunlarına, kısıtlılıklarına ve her türlü ayrımcılığa hep birlikte çözüm üretmeliyiz.

Kadın girişimcilerimiz en önemli gücümüz

Fedakar, güçlü, özgüveni yüksek, eğitimli kadınlarımızın rehberliğinde Üreten Güçlü Türkiye hedeflerine ulaşacağız. Üreten Türkiye için girişimciliği özellikle de genç ve kadın girişimciliği özendirmeliyiz. Bu noktada girişimci kadınlarımıza da büyük görevler düşüyor. Kadın girişimlerimiz bizim en önemli bir gücümüz.

Odamız Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, Hicran Yeşertener, Aylin Kurt Özyurt ve Büşra Tuncer’i yaptıkları verimli çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Muğla Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte örnek faaliyetlerde bulunuyor ve kadınlarımıza rol model oluyorlar. 2007 yılında kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurullarının çalışmalarıyla Türkiye’deki kadın girişimci oranı % 4’ten %10’lara yükseldi. Bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inanıyorum.”