BAŞKAN ÇIRALI’NIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI MESAJI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BAŞKAN ÇIRALI’NIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HAFTASI MESAJI

Haber Tarihi: 05.05.2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası ile ilgili mesaj yayınladı. Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma hakkı en temel insani haklardan biri olduğunu vurgulayan Çıralı, “Yeni bilgi ve uygulamaların paylaşılması İSG alanındaki iyi uygulamaların geliştirilmesi için bir platform oluşturmak adına çok önemli hafta olan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası, içinden geçtiğimiz Covid-19 salgını sürecinde daha da önem kazanmıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nın, kazasız, sağlıklı ve güvenli bir iş yaşamını katkı sağlamasını dilerim.” dedi.

ILO rakamlarına göre dünyada her 15 saniyede 1, her gün yaklaşık 6 bin işçi iş kazaları veya meslek hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası ile ilgili mesajı şöyle:

“Ülkemizde her 6 dakikada 1 iş kazası meydana gelmekte, her 2.5 saatte 1 çalışan sakat kalmakta, her 6 saatte de 1 çalışan hayatını kaybetmektedir. İş sağlığı ve güvenliğinde temel amaç, çalışanlarımızın sağlığına zarar verebilecek etkenlerin önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası olmadan, çalışanlarımız meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunmasıdır.

Ülkemizde 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile iş sağlığı ve güvenliği disiplinine küresel bir farkındalık kazandırıldı. Son yıllarda giderek artan bilinçle iş sağlığı ve güvenliği alanın önemli gelişmeler kaydedilmiştir.

Son dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş sağlığı ve güvenliği konusunun ilgili tarafların ortak çabası ile modern nitelikte önleyici ve koruyucu hizmetlerin esas alındığı bir sistem yaklaşımı olarak ele alınması sevindiricidir. Konunun önemine dikkat çekmek ve kamuoyunda bilinçlenme amacıyla 1987 yılından buyana 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası çalışma hayatındaki sorunların çözüme ulaşması açısından ciddi bir platformdur. Yeni bilgi ve uygulamaların paylaşılması iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanındaki iyi uygulamaların geliştirilmesi için bir platform oluşturmak adına çok önemli hafta olan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası, içinden geçtiğimiz Covid-19 salgını sürecinde daha da önem kazanmıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nın, kazasız, sağlıklı ve güvenli bir iş yaşamını katkı sağlamasını dilerim.”