BAŞKAN OSMAN GÜRÜN FTSO’YU ZİYARET ETTİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BAŞKAN OSMAN GÜRÜN FTSO’YU ZİYARET ETTİ

Haber Tarihi: 27.02.2020

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, 22. Dönem Milletvekili Ali Cumhur Yaka, Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can ile birlikte 27 Şubat 2020 Perşembe günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Gürün’ü FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, FTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tufan, Ramazan Dim, Emre Başaran, FTSO Meclis Üyeleri Aydın Ertemli ve Muhammet Kökten ile FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Başkan Osman Gürün Fethiye’nin sorunlarını yakından takip ettiklerini, Fethiye iş dünyasının da çözüme kavuşturulmasını istediği konuların ve taleplerin kendilerine iletilmesi durumunda hepsinin değerlendirmeye alınacağını söyledi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizi Odamızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ayağınıza sağlık.” dedi.

Fethiye iş dünyasının ve FTSO üyelerinin çözüm bekleyen konularının ele alındığı ziyarette, Belcekız Plajı’nın MUÇEV tarafından işletmesiyle ilgili sorunların yanı sıra toplu taşım güzergahı, Fethiye’deki otopark sorunu, körfez temizliği ve paspaturun güzelleştirilmesi konuları ele alındı. Paspatur’daki işletmecilerin ve toplu taşıma sektörünün taleplerini Başkan Gürün’e ileten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Fethiye Başkanımız Sayın Alim Karaca’nın destekleriyle yat limanı ile paspatur arasındaki alanı cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Seydiler Klimi’nin coğrafi işaretinin alınmasıyla ilgili Başkan Gürün’e bilgi veren Osman Çıralı, bundan sonraki aşamanın Kaya inciri, Fethiye tahini ve Dont testisi için coğrafi işaret alınması çalışmaları olduğunu ifade etti. FTSO’nun Seydiler Kilimi’nin coğrafi işaret tescili almasını tebrik eden Osman Gürün şöyle devam etti:

“Fethiye’ye özgü hediyelik eşya yapılmalı. Yörük kültürümüzdeki eşyalar hediyelik eşya haline getirilebilir. Seydiler Kilimi’nde kullanılan motiflerle kilim desenli el çantası, sırt çantası gibi taşıması kolay küçük hediyelik eşyalar yapılabilir. Ticaret yapanlar iyi bilir en çok parayı iğne iplik satanlar kazanır.”

FTSO Başkanı Osman Çıralı, ziyaretin sonunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e Seydiler Kilimi deseniyle yapılmış seccade hediye ederken, Osman Gürün de Menteşe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin ürünlerinden oluşan bir paket hediye etti.

Ziyaret günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sonra erdi.