"BAŞLANAN İŞ MUTLAKA BİTER" - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

"BAŞLANAN İŞ MUTLAKA BİTER"

Haber Tarihi: 30.01.2013

Fethiye Körfezi'ne çamur ve atık dolmasına sebep olan dere yatakları için  ıslah çalışmaları başlatılıyor. Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın kamuoyuna "Mut Deresi ıslahı projesi başladı" açıklaması memnuniyetle karşılandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Akif Arıcan, "Başlanan iş biter. İşin sonunda Fethiye Körfezi'nin temizlenerek denize girilir hale getirilmesini bekliyoruz" dedi.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan Kanal F'de Dilek Taş'ın hazırlayıp sunduğu "Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün" adlı canlı yayın programına katılarak çeşitli konularda yöneltilen soruları cevaplandırdı.

"Turizmden Alınan Payı Artıracaktır"

Son şiddetli yağış ardından Mut Deresi'nin taşıdığı sıvı ve katı atıklarla Fethiye Körfezi'nde yaşanan kirlilik çevre sakinleri ve duyarlı vatandaşların tepkisini çekmiş, sonrasında Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'dan "Mut Deresi ıslahı projesi başladı" açıklaması gelmişti. Konuya ilişkin Kanal F canlı yayın programında yöneltilen soru üzerine FTSO Başkanı Akif Arıcan "Oda olarak biz yıllardır Körfez'e atık taşıyan derelerin ıslah edilmesi, Fethiye Körfezi'nin temizlenerek denize girilebilir hale getirilmesi için girişimlerde bulunuyor, kamuoyu baskısı oluşturmaya gayret gösteriyorduk. Sayın Milletvekilinin son açıklaması bizleri memnun etmiştir. Başlanan iş biter. Diğer derelerde ıslah edilir. Zaman içerisinde Fethiye Körfezi'nin de merkezi yönetim iradesiyle temizlenerek, denize girilir hale gelmesini arzuluyoruz. Bu sayede de Fethiye turizmi gelişir ve esnafın turizmden aldığı pay katlanarak artar" değerlendirmesini yaptı.

"Emitt Fuarı Başlangıç Olmalıdır"

FTSO Başkanı Akif Arıcan Kanal F'de "Yeni Bir Gün, Yine Bir Gün" adlı programda İstanbul'da 24 - 27 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Emitt Fuarı'na Fethiye'den sağlanan geniş katılımla ilgili açıklamalarda da bulundu. Düzenlenen fuarda FTSO tarafından hazırlatılan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından bastırılan " Fethiye Yürüyüş Parkurları ve Alternatif Turizm Etkinlikleri" kitabı ile ayrıca "Fethiye Faces & Places" tanıtım dvd'sinin 2.500 adet dağıtıldığını kaydeden Başkan Arıcan, "Fethiye'den kurum kuruluş yetkilileri, milletvekilleri, tüm belediye başkanları, oda başkanları, dernek ve kooperatif yetkilileri ile işletme sahipleri oradaydık. Hep birlikte Fethiye'nin daha etkin tanıtılabilmesi için elimizi taşın altına koyduk. Verimli ve güzel bir tanıtım çalışması gerçekleştirdik. EMİTT için ilçemizde yaratılan ortak akıl, birlik ve beraberlik dilerim bundan sonrası için başlangıç olur. Fethiye'nin sorunlarının çözülmesi, Fethiye için projeler geliştirilmesi için bu ortak akla, birlik beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır" diye konuştu.