BAŞSAĞLIĞI MESAJI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haber Tarihi: 10.08.2012

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Perşembe günü akşam saatlerinde Köyceğiz`e bağlı Otmanlar köyünde 8 ayrı noktada çıkan orman yangınına müdahale etmek isterken Fethiye`den kalkan yangın söndürme helikopterinin Şeytan Deresi mevkiinde düştüğünü ve  olayda helikopterde bulunan 5 personelin feci şekilde yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Unutulmamalıdır ki ormanlarımız ülkemizin can damarları ve doğal güzelliklerimizdir. Doğal güzellik, geçim kaynağı olması yanında soluduğumuz temiz havayı bize sunan akciğerlerimiz yani ormanlarımızı korumak elbette ki kutsal bir vatani görevdir. Bu kutsal görevi yerine getirirken elim kazada yaşamlarını yitiren yangın söndürme helikopterinin 5 personeli bu anlamda birer vatan şehididir.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Köyü`ndeki yangına müdahale için yola çıkan, geçirdikleri trafik kazası sonrasında hastaneye kaldırılan Orman İşletme Müdürlüğü personellerinden Ömer Gökmen de kurtarılamamıştır.

9 Ağustos Perşembe günü saat 15.00 sıralarında düşen yangın söndürme helikopterinde bulunan Türk pilot Atıf Ateşok ve Orman muhafaza memuru Orhan Çelik, Rus pilotlar Alexandr Gavrilov, Nikolay Atepalikhin ve Sergey Khorokhorin`e; yangına giderken yaralanan, sonrasında kurtarılamayarak yaşamını yitiren Ormancı Ömer Gökmen`e  Allah`tan rahmet, yakınlarına ve kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.

FTSO Yönetim Kurulu Adına

Başkan Akif Arıcan