Beceri`10 Projesi Bilgilendirme ve Bilgi Sistemi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Beceri`10 Projesi Bilgilendirme ve Bilgi Sistemi

Haber Tarihi: 25.01.2011

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen Beceri’10  “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri  (UMEM)” projesi 23 Haziran 2010 tarihinde imzalanarak hayata geçirilmiştir.

Beceri’10 Projesi’nin en önemli amaçlarından birisi illerdeki yerel işgücü piyasası ihtiyaçlarının tespit edilerek İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün tespit edilmesi, yetiştirilmesi ve istihdamlarının sağlanması ile işsizliğin azaltılmasıdır.

Beceri’10 projesi kapsamında;

*Proje kapsamında İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri yapılacak, bu analizler neticesinde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, 81 ildeki 111 okulun makine/teçhizat donanım ihtiyaçları karşılanacak ve eğiticiler bu ihtiyaçlara göre eğitilecektir. Ayrıca analizler doğrultusunda firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda kurslar açılacak, bu kurslara İŞKUR veritabanından işsizler yerleştirilecektir. Teorik ve pratik(staj) eğitimlerinden oluşan bu kurslara yerleşen kursiyerlerden başarılı olanlarının büyük çoğunluğunun ise işe yerleştirilmesi planlanmaktadır.

*Meslek kurslarını tamamlamış olan kişileri, stajyer olarak çalıştıran firmalar herhangi bir maaş ödemeyecek, stajyerlerin günlük 15 TL olarak belirlenen ücretleri İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanacaktır.

*Ayrıca stajını başarılı bir şekilde bitiren kursiyerleri istihdam eden firmalara sigorta prim teşviki sağlanacak olup; 1 yıldan 4.5 yıla kadar varan sürelerde işletmeler, bu kişilerin Sigorta Primi İşveren Payı ödemelerinden muaf tutularak, ödemeler yine İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanacaktır.

Beceri 10 kapsamında açılan kurslara başvuru yapmak için,

İşsiz kişilerin öncelikle www.iskur.gov.tr  adresinden, İŞKUR sistemine kayıt olmaları gerekmektedir, daha sonrada  www.beceri10.org.tr  adresinden TC kimlik numaraları ile giriş yaparak kursiyer kayıtlarını;

İşletmelerin ise www.beceri10.org.tr   adresinden ticaret sicil ve oda sicil numaraları ile giriş yaparak yeni stajyer talep kayıtlarını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Odamız siz üyelerimizden gelecek stajyer taleplerini, kurs taleplerini toplamak, kursiyerler ile staj yapılacak işyerlerinin eşleştirilmesini sağlamak, üyeleri için stajyer talebi oluşturmak ve üyeleri tarafından sisteme girilen stajyer taleplerini onaylamakla yükümlüdür.

Muğla Ticaret ve Sanayi UMEM`10 projesi kapsamında ve siz üyelerimizin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda aşağıda adı geçen alanlarda eleman eğitimine yönelik kurslar düzenlenebilecektir.

Ahşap Teknolojisi Alanı

* Soğutucu Cihazların Bakım ve Onarımı Kursu
* Soğutucu Gazların Kullanımı Kursu
* Gaz Yakıcı Cihazlar Bakım Onarım Kursu

Bu kapsamda Proje hakkında  detaylı bilgi almak için www.beceri10.org.tr sayfasını ziyaret edebilir, Adı geçen alanlarda eğitimli elemana ihtiyacınız varsa Kalite ve Eğitim Birimi Cansu Sidekli / Tel: 614 11 15, E-Posta: info@fto.org.tr adresine iletebilirsiniz.