Beceri`10 (UMEM) Projesi Başlıyor - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Beceri`10 (UMEM) Projesi Başlıyor

Haber Tarihi: 10.12.2010

BECERi`10 (UMEM) PROJESİ

BECERİ’10 “Beceri Kazandırma ve İş edindirme Seferberliği” projesi (Diğer adıyla UMEM-Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi)

Artan işsizlik oranlarına karşı 2009’un ikinci yarısında İŞKUR’un mesleki eğitim faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve 200,000 işsize düzenlenecek beceri geliştirme kursları vasıtasıyla mesleki eğitim verilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda özellikle sanayiye yönelik alanlarda eğitim ortamının yetersizliği, eğitim içeriklerinin güncel olmaması, hangi alanlarda eğitime ihtiyaç olduğunun belirlenmesi gibi sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, sürekli gelişen ve kendini yenileyen teknolojiye uygun eğitim alanları oluşturmak ve işgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak ve işsizlerimizin daha nitelikli eğitim alabilmelerini sağlamak üzere ÇSGB, MEB, TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi başlatılmıştır. Bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği olan proje BECERİ’10 sloganıyla yürütülmektedir.

İŞKUR tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin farkındalığın artırılması, mesleki eğitim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması ve bu alanda yönetişimin sağlanmasına yönelik bir model önerisi elde edilmesini teminen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) projede önemli bir rol üstlenmektedir. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının (İİMEK) etkinliğinin artırılması ve sürdürülebilir bir model önerisi sunulmasıyla, yerel Odaların mesleki eğitim faaliyetlerinin esaslı birer ortağı olarak sürece daha etkin katılımlarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Mesleki eğitim kursları ve buna bağlı aktif işgücü politikaları tasarlanırken, öncelikle, istihdam piyasası dinamiklerinin yakından incelenmesi gerekmektedir. İkinci olarak, kriz döneminde işini kaybeden ve beceri geliştirme kurslarının ana hedefini oluşturan işsizlerin profilinin anlaşılması önemlidir. Bu bilgiler ışığında, beceri geliştirme ihtiyacının ve eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi hedeflenmiştir.

BU BAĞLAMDA;

Sayın Üyemiz,

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın UMEM’10 projesi kapsamında aşağıda adı geçen alanlarda eleman eğitimine yönelik kurs açılacaktır.  Adı geçen alanlarda eğitimli elemana ihtiyacınız varsa 31 ARALIK 2010 Cuma günü mesai bitimine kadar (tel: 614 11 15 / e-posta: info@fto.org.tr )odamıza bildirilmesi önemle rica olunur.

ALAN ADI

KURS ADI