Beceri`10 UMEM Projesi Tanıtım Toplantısı(8 Şubat 2011) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Beceri`10 UMEM Projesi Tanıtım Toplantısı(8 Şubat 2011)

Haber Tarihi: 04.02.2011

BECERi`10 (UMEM) PROJESİ TANITIM TOPLANTISI (8 ŞUBAT 2011)

BECERİ’10 “Beceri Kazandırma ve İş edindirme Seferberliği” projesi (Diğer adıyla UMEM-Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi)

Artan işsizlik oranlarına karşı İŞKUR’un mesleki eğitim faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve 200,000 işsize düzenlenecek beceri geliştirme kursları vasıtasıyla mesleki eğitim verilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda, sürekli gelişen ve kendini yenileyen teknolojiye uygun eğitim alanları oluşturmak ve işgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere ÇSGB, MEB, TOBB, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi başlatılmıştır. Bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği olan proje BECERİ’10 sloganıyla yürütülmektedir.

İŞKUR tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin farkındalığın artırılması, mesleki eğitim faaliyetlerinin kalitesinin artırılması ve bu alanda yönetişimin sağlanmasına yönelik bir model önerisi elde edilmesini teminen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) projede önemli bir rol üstlenmektedir. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının (İİMEK) etkinliğinin artırılması ve sürdürülebilir bir model önerisi sunulmasıyla, yerel Odaların mesleki eğitim faaliyetlerinin esaslı birer ortağı olarak sürece daha etkin katılımlarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla ili Kurs Yönetimi tarafından, BECERİ’10 projesi kapsamında Ahşap Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Motorlu araçlar kursu ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanlarında eleman eğitimine yönelik kurslar açılacaktır.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla ili Kurs Yönetimi işbirliğinde 8 Şubat 2011 Salı günü saat 14.00’te Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda Beceri’10 Projesi’nin tanıtım-bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Tüm üyelerimizi davet eder katılımlarını rica ederiz.

*Proje ile ilgili Detaylı bilgi için http://www.umem.org.tr/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz