BENYAMİN SÖNMEZ PARKI AÇILDI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BENYAMİN SÖNMEZ PARKI AÇILDI

Haber Tarihi: 20.09.2013

2. Fethiye Klasik Müzik Festivali kapsamında Fethiye Belediyesi tarafından Fethiyeli Viyolonsel Sanatçısı Benyamin Sönmez anısına yapılan Benyamin Sönmez parkı 19.09.2013 Perşembü günü açıldı.  2.Etap Sahil Bandı üzerinde açılan parkta Benyamin Sönmez’in heykeli de yer alırken, açılış sırasında duygusal anlar yaşandı.

Benyamin Sönmez için gelen Mesin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı hocaları ve öğrencilerinden oluşan  müzik grubu eşliğinde parkın açılışı gerçekleşti. Açılış öncesinde Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Durmuş Sazcı park hakkında teknik bilgi verdi. Yeşil alanları AB standartlarına getirmek için büyük uğraş verdiklerini söyleyen Sazcı, parkta Benyamin Sönmez’i unutturmayacak bir heykelinde yapıldığını söyledi. Açılış konuşması yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi Benyamin Sönmezin anne ve babasına tekrardan sabır dileyip Fethiye için yaptıklarından dolayı teşekkür etti.

Parkın ve Benyamin Sönmez anısına yaptırılan heykeli Behçet Saatçi ve Benyamin Sönmez’in anne ve babası birlikte açtı. Parkın açılışından sonra Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na 2. Fethiye Klasik Müzik Festivaline katkılarından dolayı FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Burhanettin Tuna ve Günay Özütok ile FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çaçaron teşekkür plaketlerini aldı.