Bilişim Sistemi Batırır da Çıkarır da Semineri Gerçekleştirildi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Bilişim Sistemi Batırır da Çıkarır da Semineri Gerçekleştirildi

Haber Tarihi: 30.04.2012

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Likya salonunda 27.04.2012 tarihinde konuşmacı Hülya Küçükaras`ın katılımıyla Bilişim Sistemi Batırır da Çıkarır da konulu seminer gerçekleştirilmiştir.

Bilişim Kültürü Seminerinin açılış konuşmasını yapan odamız Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, yeni teknolojilerin KOBİ`ler açısından önemini vurgulamış, teknolojiyi kullanarak işletmelerimizi nasıl daha verimli hale getirebiliriz sorusunun yanıtını bu seminerde bulacağımızı sözlerine eklemiştir.

TOSYÖV (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) Genel Sekreteri Rahmi Aktepe yaptığı konuşmada TOSYÖV`ü tanıttı ve faaliyetlerinden bahsetti. Ayrıca Türkiye`nin yakın geçmişteki ekonomik verilerinden de bahseden Rahmi Aktepe: "KOBİ’ler için değişimin araçları bellidir. Büyüklerde ne ise KOBİ’lerde de odur. Dünyada ne ise bizde de odur. Değişimin araçları büyüklerin elinde var. KOBİ’lerin elinde yok. Özü budur. Çözüm ise, değişimin araçlarını KOBİ’lere sağlamaktır. Bunlar; İyi eğitilmiş beşeri sermayedir. Ar-Ge’dir, İnovasyon’dur, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini en ileri düzeyde kullanmaktır. Kaliteli, hızlı ve düşük maliyetle yüksek katma-değerli üretim yapacağı teknolojidir ve destekleyici imkanlardır. Girişimciliktir. Dünya üretim ve ticaretinde Türkiye’yi bu KOBİ’ler yükseltecektir. Sözlerime son verirken şunu belirtmek isterim ki; Türkiye “Biz teknolojiyi üretme trenini çoktan kaçırdık” düşüncesine mi teslim olacaktır, yoksa küresel standartlarda teknolojik ürünler geliştirerek ulusal pazarlarımızı değil dünya ölçeğinde pazarları hedefleyen seslere mi kulak verecektir. Biz bu seslerin duyulmasını istiyoruz. Bu sesler duyulmazsa 2023 hedefini gerçekleştirmek mümkün değildir. Konvansiyel yapımızı tam kapasite çalıştırırsak 10 yıllık periyotla GSYİH’dan %20’lik artış sağlayabiliriz.  Son olarak ifade ediyorum ki dönüşemezsek hedefleri yakalamamız mümkün değildir. Biz bütün gücümüzle değişime ve dönüşüme öncü olmak için çalışacağız. Hepinize saygılar sunarım." diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından Hülya Küçükaras`ın sunumuna geçildi ve sunumla katılımcılar bilişim konusunda önemli konularda bilgi sahibi olmuşlardır.