Bin 700 Metre Zirvede Barbekü - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Bin 700 Metre Zirvede Barbekü

Haber Tarihi: 04.10.2010

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Fethiye Protokolü için Babadağ’ın bin 700 metrelik zirvesinde barbekü düzenlendi. Ölüdeniz manzarasındaki barbekü piknik havasında geçti.

Dünyanın en önemli yamaç paraşütü merkezlerinden Babadağ’ daki etkinliğe Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halil Özçelik, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, “Meclis üyelerimiz ve diğer ilgililerle birlikte Babadağ’a yapılan hizmetleri yerinde görmek, uçan yamaç paraşütçülerini izlemek, birlik, beraberlik ve dayanışmayı arttırmak için Babadağ’da buluştuk. Dünyaya açılan bir pencere olan Babadağ’ın teleferik projesinin 2010 yılı sonunda ihale aşamasına geleceğini umuyoruz. Babadağı, yamaç paraşütü sporunun dünya üzerindeki en tanınan ve en güzel pistlerinden birisidir.  Dünyadaki tüm yamaç paraşütü ve doğa sporu severlerinin gözdesidir. 1975m. yüksekliği ile  denize hem en yakın, hem en yüksek dağ olma özelliğine sahiptir. Sedir ağaçlarının süslediği kıvrımlı dağ yoluyla tam bir doğa ve uçuş cennetidir. Bu özellikleri ile bölge turizmine ciddi katma değer sağlamaktadır.

1993 yılında resmen uçuşa açılan Babadağı’nda ilk zamanlar yalnızca birkaç tandem pilotu uçuş yaparken, bu sayı geçtiğimiz yıl 25-30 binleri bulmuştur. Geçtiğimiz yıl Babadağı’na giden yolların ve uçuş pistlerinin bakımdan geçirilmesi ile bu sayı son  5 ay içerisinde 44 bine ulaşmıştır. Emeği geçenlere bu vesile ile teşekkürlerimizi iletiriz.

Bu yatırımlar yapılmadan önce Dağa yamaç paraşütü sporcuları dışında herhangi bir ziyaretçi gelememekte idi. Yolun yapılması ile çevrenin inanılmaz manzarasını izlemeye gelenlerin sayısının da hızla arttığını bu rakamlar doğrulamaktadır.  Bu da göstermektedir ki, Babadağı’na yapılan yatırımlar hızla meyvelerini verecektir.

Babadağı Teleferik Projesi’nin tamamlanarak hizmete sunulması bölgemizin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarının saygıdeğer temsilcileri ve Oda Meclisimizle birlikte, bugün burayı ziyaret etmememizin amacı, zirvenin panoramik özellikleri ve eşsiz doğal yapısını görerek, Teleferik Projesi konusundaki motivasyonumuzu arttırmaktır. Projenin yapımı  ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz yıllarda pek çok girişimlerimiz oldu. Fethiye’nin bu hayalinin gerçekleştirilmesi için bunu başarmış bir bölge olan Tahtalı Dağı’ndaki teleferik tesisine yönelik bir inceleme gezisinde bulunduk. Bu gezi bize bunun bir hayal olmadığını, istenirse gerçekleştirilebileceğini gösterdi.

Biz bu projenin hayata geçmesini çok istiyoruz. Burada bulunan tüm katılımcıların da aynı istek ve kararlılık içinde olduklarını görüyoruz. Fethiyeliler olarak üstümüze düşen sorumluluğu yapmaya hazırız. Bu kararlılığımızı ve isteğimizi buradan tüm Fethiye kamuoyuna ve konu ile ilgili yetkililere iletmek istiyoruz” dedi.

Fethiye Kaymakamı ve Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Yamaç Paraşütü İle Uçtu

Dünyanın en gözde paraşütü merkezi olan Fethiye’ nin Ölüdeniz Beldesi’ ndeki Babadağı’ ndan Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan tandem uçuşu yaptılar.

Sorunsuz bir uçuşla havada ortalama 30 dakika geçiren Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, uçuştan çok memnun kaldıklarını, Türkiye’ yi dünyaya tanıtan fotoğrafın Ölüdeniz fotoğrafı olduğunu kaydederek, Babadağ’ da en kısa sürede teleferik projesinin gerçekleştirilmesini ve bu güzelliklere daha çok turist çekilmesini dilediklerini söylediler.

13-17 Ekim’de yapılacak Uluslararası 11. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali öncesi Babadağ’ da mevcut durumu inceleyen Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, festivale 25 – 30 ülkeden 200’ ü aşkın yamaç paraşütü sporcusu beklediklerini belirtti.