BRÜKSEL`DE GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLİĞİ YAPTI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

BRÜKSEL`DE GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLİĞİ YAPTI

Haber Tarihi: 29.11.2012

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve EUROCHAMRES işbirliğinde Brüksel’de düzenlenen ve yirmiden fazla ülkenin katılımıyla gerçekleşen EUROCHAMBRES Sonbahar Akademi Programı’nda Muğla'yı Odamız AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Memuru Meltem Şimşek temsil etti. Düzenlenen programın Türkiye'de Oda yapısı ve yapısal özelliklerin gelişmesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, Fethiye ve FTSO'yu en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olduğunu ifade etti.

FTSO Brüksel’de EUROCHAMBRES Akademi Programı için Türkiye'den seçilen 8 Oda arasında yer aldı. EUROCHAMBRES Sonbahar Akademi Programı’nda Muğla'yı temsil eden Odamız AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Memuru Meltem Şimşek program içeriği ile ilgili şu bilgileri verdi: "Akademi programının ilk bölümünde Odaların İyi Uygulama Örnekleri ve Başarı Hikâyeleri’nin işlendi. Bu bölümde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2011 yılında uygulanan INOTURIZM Projesi'nin sunumunu yaptım. Fethiye’nin turizm potansiyeline dikkat çektim. Akademi’nin Pozitif İmaj Geliştirme başlıklı bölümü, Türk odalarının akreditasyon sürecinde model aldıkları  İngiliz Ticaret Odası çalışanları tarafından sunuldu. Grup çalışmaları ile desteklenen Pozitif İmaj Geliştirme bölümünde İngiliz Ticaret Odası’nın bu konuda yapmış olduğu çalışmalar örnek oda olarak işlendi.  Türkiye’nin ilk akredite odalarından biri olarak Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın akreditasyon sisteminin nasıl geliştirileceğine dair görüş alışverişinde bulundum. KOBİ’lere ve Girişimcilere Yardım başlıklı bölümde ise KOBİ ve girişimcilerin detaylı tanımları yapılarak Avrupa Birliği için bu konunun önemi ve girişimcilerin/KOBİ’lerin özellikleri, ihtiyaçları ve başarısız olma sebepleri tartışıldı. Ayrıca iyi uygulama örneği olarak Antwerp Ticaret Odası’nın 18-36 yaş arası girişimciler üzerinde uyguladığı BR&YO(Parlak ve Genç) Projesi üzerinde tartışıldı. Avrupa Programlarına Erişim başlıklı bölümde ise Akademi katılımcıları AB programları ve öncelikleri konusunda bilgilendirildi. Ayrıca EUROCHAMBRES Sonbahar Akademisi katılımcıları olarak, Avrupa Komisyonu’nun Girişim Genel Direktörlüğü tarafından verilen bilgilendirme toplantısına katılma şansını da elde ettik. Son olarak farklı ülkelerden programa katılan 30 Akademi katılımcısı olarak,  EUROCHAMBRES Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini’den katılım sertifikalarımızı aldık."

Öte yandan Odamız AR-GE ve Uluslararası İlişkiler Memuru Meltem Şimşek EUROCHAMBRES Sonbahar Akademisi’nin yanı sıra TOBB Brüksel Temsilcisi Bülent Bilgiç ile de görüşme yaptı. Bu görüşmede Odalar arasında yapılan değişim programları, Coğrafi İşaret Sistemi ve çeşitli fon mekanizmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.