Bu Saldırı Kabul Edilemez - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Bu Saldırı Kabul Edilemez

Haber Tarihi: 02.06.2010

Gazze halkına insani yardım amacıyla yola çıkan bir yardım konvoyuna İsrail ordusunun uluslararası sulardaki kanlı askeri müdahalesi, insanlık tarihine, sivil bir inisiyatife karşı orantısız ve kontrolsüz askeri güç kullanımının en trajik örneklerinden biri olarak kaydedilmiş bulunmaktadır.

Maksadı, ciddi derecede yardıma muhtaç olan Gazze’ye insani yardım taşımak ve yaşanan insanlık dramına dünyanın dikkatini çekmek olan sivil bir filonun, insanlık anlayışı ve uluslararası hukuka aykırı bir biçimde saldırıya maruz kalmış olması, kabul edilemez bir durumdur. Hiçbir ülkenin egemenliğinde olmayan uluslararası sularda gerçekleştirilen bu saldırı, uluslararası hukuk açısından bir suç olduğu gibi aynı zamanda insani yardım çalışmalarının engellenmesine yönelik bir eylemdir.

Gerekçe ne olursa olsun, barışçı faaliyetlerde bulunmayı arzu eden sivil bir güce karşı bu tür hareketlerin kabulü mümkün değildir. Yaşatılan bu insanlık trajedisini şiddetle kınar; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Saygılarımla,

Akif ARICAN