Çalış Bölgesel toplantısında 2024 turizm sezonu konuşuldu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Çalış Bölgesel toplantısında 2024 turizm sezonu konuşuldu

Haber Tarihi: 31.05.2024

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Çalış bölgesel toplantısında, Çalış’ta faaliyet gösteren işletmelerin sorunları ve 2024 yılı turizm sezonu beklentileri görüşüldü.

FTSO’nun Çalış Bölgesel Toplantısı’na Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Uysal, FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Dim, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı aynı zamanda FTSO Yönetim Kurulu üyesi Muhsin Gümüş, Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürü Sadık Bağlan, Sosyal İşler Müdürü Halime Ok, FTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Süleyman Kaya, Veli Önver, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, FTSO Meclis Üyesi Ertuğrul Gürkan, Genel Sekreteri Ezgi Tugay ile Çalış bölgesinde faaliyet gösteren çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Odanın faaliyetleri ve bir önceki bölgesel toplantıda üyelerin dile getirdiği sorunlar hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantının turizm sezonunun hemen öncesinde, Oda üyelerinin ve Çalış’ın sorunlarını bizzat yerinde dinlemek amacıyla gerçekleştirildiğine vurgu yapan Osman Çıralı, “Çalış’ta yaptığımız son bölgesel toplantımızda sizlerin dile getirdiği sorun ve talepleri çözümü için gerekli mercilere ilettik ve takipçisi olduk. Toplantıda dile getirilen kongre ve spor turizmi talebiyle ilgili GEKA’dan da destek olarak kongre merkezi ve spor turizmi ile ilgili iki proje hazırladık ve yayınladık. Bölgemizde gerçekleştirilen spor etkinliklerine her zaman sponsor olarak destek veriyoruz. Son toplantımızda gündeme getirilen bir diğer konu da işletmelerin kapalı olduğu dönemde gelen MUSKİ faturalarıyla ilgiliydi bu konuda, Büyükşehir Belediyesine ve MUSKİ’ye yazı yazdık. Büyükşehir Belediye Başkanımıza konuyu sözlü olarak da ilettik. Bugünü yine üyelerimizi dinlemek, sorunların nasıl çözüleceğini birlikte değerlendirmek için bir aradayız. Bölgesel toplantımızın üyelerimizin de katkılarıyla verimli olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

İşletmelerin yaşadığı sorunlara da değinen Başkan Çıralı, “Geçen yıl turizm sezonu bölgemiz için verimli geçti. Ekonomide yüksek enflasyonun da etkisiyle her geçen gün artan istihdam üzerindeki yükler ve artan maliyetler nedeniyle işletmelerimiz zor günler yaşıyor. Ülkemizin döviz kaynağı olan bacasız fabrika turizmin sürdürülebilir olması için işletmelerimizin ayakta kalması çok önemli.” dedi.

Çalış’ın sorunları masaya yatırıldı

Toplantıda konuşan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Uysal, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar ve Çalış-Der Başkanı Mete Ay turizm sezonunun iyi geçmesine ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Çalış’ta faaliyet gösteren işletme sahiplerinin sorun, öneri ve beklentilerinin alınmasıyla devam eden toplantıda, turizm sezonunun geçen yıla oranla düşük rezervasyon talebiyle başlaması, maliyetlerin yüksek olması, istihdam yükü, Çalış kavşağı ve köprü arasındaki yolun trafiğe kapatılması, yönlendirme tabelalarının eksikliği, sivrisinek sorunu görüşüldü. Katılımcıların sorun, talep ve beklentileri tek tek not alan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Uysal, dile getirilen sorunların çözümü için gerekli çalışmaların ve denetimlerin yapılacağını ifade etti.

Fethiye’nin geçen yıl 2,5 milyon turiste ev sahipliği yaptığını belirten Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar da ilçenin turizm profili hakkında bilgi verdi. Çalış-Der Başkanı Mete Ay ise turizmin zorlu bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini söyledi.

FTSO’nun Çalış Bölgesel toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.