Çalış Bölgesindeki Sorunlar Masaya Yatırıldı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Çalış Bölgesindeki Sorunlar Masaya Yatırıldı

Haber Tarihi: 02.12.2011

02.12.2011 tarihinde, Çalış bölgesinde bulunan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyelerinin katılımı ile Çalış Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği’nin ev sahipliğinde, Harem Restoran’da, Çalış Bölgesel Toplantısı düzenlenmiştir.

Akarca Mahallesi ve Foça Mahallesinde bulunan oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, FTSO Başkanı Akif Arıcan’ın, “2011’de Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası” başlıklı konuşmasıyla başladı. 2011’de FTSO’nun yaptığı çalışmalar hakkında kısaca bilgiler veren Arıcan, FTSO’nun 4 yıldan bu yana bu toplantıları geleneksel hale getirdiğini ve burada amacın FTSO’nun faaliyetlerini üyeleriyle paylaşmak olduğunu, üyelerden gelen talepleri değerlendirmenin yanısıra üyelerle ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti. Üyelerden gelen eleştirilerin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Arıcan, bölgesel açıdan FTSO’nun yaptığı çalışmaları aktarmanın gerektiğine değinerek bölgenin kalkınması açısından daha nelerin yapılması gerektiğinin değerlendirilmesinin önemini vurguladı. Bölgemizde turizmin çok önemli bir faaliyet olduğunun altını çizen Arıcan, turizmin kalitesinin yükseltilmesiyle birlikte bölgemizdeki diğer iş kollarının da kalitesinin yükseleceğini dile getirdi. Fethiye’de turizmi 6 aydan 12 aya çıkarmayı planladıklarını söyleyen FTSO Başkanı Akif Arıcan, bunun, ortak akıl toplantılarında yapılan fikir alış verişleriyle gerçekleşeceğini sözlerine ekledi. Bu konuda yapılan çalışmalarda, Çalış Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı ve FTSO Meclis üyesi Mete Ay’ın yaptığı çalışmaların da çok önemli olduğunu vurgulayarak Mete Ay’a teşekkür etti. Mete Ay ise yaptığı konuşmada, Çalış için önemli olan 3 projenin olduğunu ve projelerde koordinasyonun çok iyi sağlandığını belirterek bölgemizde ticaretin gelişmesinde en önemli katkıyı FTSO’nun verdiğini ve yapılan çalışmaların ciddi derecede bölgemize katkı sağladığını sözlerine ekledi. Çalış Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği’nin en büyük avantajının, yapılan çalışmalarda her zaman FTSO ile iş birliği içerisinde bulunmasının olduğunu belirten Ay, her konuda yapılan bu dayanışmanın üyelerin de hissetmesi gerektiğini belirterek, onların görüşleri, destekleri ve eleştirileriyle, gerçekleştirilmesi gereken projelerin güç birliği oluşturularak daha ileri taşınabileceğini sözlerine ekledi. Mete Ay, doğru projelerin doğru bağlantılar ile gerçekleştirildiğinde sonuca daha çabuk ulaşıldığını dile getirip bu yolda desteğinden ötürü Akif Arıcan’a teşekkürlerini sundu.

Yapılan bu toplantıyla, Çalış’ta ticaret yapan bölge esnafı, Çalış’ta veya ticarette yaşadıkları sorunları ve soruları birinci ağızdan oda yönetimine ulaştırdı. Bu kapsamda bölgenin ticareti ve ticaretin önündeki engeller hakkında FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, FTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve FTSO Genel Sekreteri Füsun Şahin bölge esnafı ile istişare ettiler.