"ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN" - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

"ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN"

Haber Tarihi: 12.01.2017

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü, yerel yazılı ve görsel basın mensuplarını ziyaret ederek kutladı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Günay Özütok, İlçemizde görev yapan yazılı ve görsel yayın yapan basın çalışanlarını işyerlerinde ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Günay Özütok, ziyarette yazılı ve görsel basın kuruluşları çalışan ve yöneticileri ile görüşerek sektörün durumu hakkında sohbet etme fırsatı da buldu.

Basının kamuoyunu bilgilendirmek gibi çok önemli bir görevi yerine getirdiğinin altını çizen Akif Arıcan, bu görevi her an her saat yerine getiren basın mensuplarına teşekkür ederek "Haber alma hakkı , en temel insani ihtiyaçlardan biridir. Basının; gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtma, toplumu eğitme ve aydınlatma gibi çok anlamlı ve önemli görevleri vardır" diye konuştu.  Basının yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu belirten Arıcan, 2017 yılının basın camiası ve mensupları için iyi bir yıl olmasını diledi.