Cankurtaran Eğitimi Düzenlendi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Cankurtaran Eğitimi Düzenlendi

Haber Tarihi: 13.05.2010

FTSO ve FETOB işbirliğinde AKTOB tarafından verilen Cankurtaran Eğitimleri sona erdi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Fethiye Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (FETOB ) işbirliğinde organize edilen ve 10 Mayıs 2010 Pazartesi günü Ölüdeniz de Alize Otel’ de başlayan ve 4 gün süren Cankurtaran eğitimlerinin 12 kişilik ilk grup eğitimleri bugün itibariyle sona erdi. 14 – 17 Mayıs 2010 tarihlerinde 12 kişilik diğer grup eğitimlerinin başlayacağı ve daha sonra yine 10 kişilik bir grup ile belge yenileme ile ilgili eğitimlerin olacağı açıklandı.

Ölüdeniz, Çalış ve Fethiye’den birçok otel işletmecisinin de aralarında bulunduğu ve yaklaşık olarak 30 kişinin katıldığı Bronz Cankurtaran, Gümüş Cankurtaran ve Belge yenileme olarak gruplandırılan kursların sonunda katılımcılara Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) eğitmenlerinden Sinan Duru  tarafından katılım belgelerinin takdim edileceği belirtildi.

Sinan Duru önderliğinde Bülent Can Demirkaya tarafından verilen Cankurtaran eğitimleri ile ilgili olarak, 2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanununa dayalı olarak yürürlüğe girmiş bulunan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik uyarınca, gerek turistik tesislerin, gerekse su altı ve su üstü sportif faaliyette bulunacak işletmelerin, gerekse Mavi Bayraklı plaj ve işletmelerin can güvenliklerini sağlamak amacıyla cankurtaran bulundurma zorunlulukları olduğu belirtildi.

Bu çerçevede gerçekleştirilen eğitimlerde federasyon tarafından verilen bronz cankurtaran belgesinin yalnızca havuzlarda, gümüş cankurtaran belgesinin ise doğal ortamlarda, deniz, göl, doğal ve yapay iç sular ile havuzlarda güvenliği sağladığı ifade edildi.

Katılımcılar sezon öncesi başlatılan bu Cankurtaran eğitimlerinin hem işletmeleri ve tesisleri açısından hem de insan hayatı açısından oldukça önemli olduğunu ve böyle bir eğitimi almış olmanın da gerekliliğini  dile getirdiler. Cankurtaran eğitimlerinin yanı sıra 15- 16 Mayıs 2010 tarihlerinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine ve çalışanlarına yönelik yine yasal zorunluluğu ve hayati gerekliliği olan ilkyardım eğitimlerinin olacağını bildirdi.