CANKURTARAN EĞİTİMİ DÜZENLENDİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

CANKURTARAN EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Haber Tarihi: 21.04.2014

Turizm Bakanlığı’ndan turizm işletmesi belgeli ve bünyesinde yüzme havuzu bulunan tesislerde; Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin 31. maddesi gereğince “havuzda can güvenliğini sağlayan sertifikalı cankurtaran” çalıştırılması zorunlu hale getirildi.

Cankurtaran olarak isimlendirilebilmek için  23.11.2006 tarih ve 26355 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 28/01/2006 tarihli 26063 sayılı Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Cankurtarma Yönetmeliği kapsamında verilen Cankurtaran Kurslarına katılmak ve kurs sonunda verilen sertifikalardan almak gerekmektedir.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası turizm işletme belgeli ve havuzu bulunan işletmelerin bu doğrultudaki  taleplerini karşılamak üzere 17-20 Nisan 2014 tarihleri arasında Yat Butik Otelde “BENİM CANKURTARAN MERKEZİ” ’nden eğitmen GÜRHAN HORZUM tarafından verilen cankurtaran eğitimi düzenledi.

Katılımı 15 kişi ile sınırlandırılan kursta 12 kişi bronz eğitim , 3 kişi ise yenileme eğitimi aldı. Kurs sonunda verilen sertifikalar SERTİFİKALI CANKURTARAN ÇALIŞTIRMA ZORUNLULUĞU olan tüm kurum ve kuruluşlarda 2 yıl boyunca geçerli olacak.