ÇİÇEK: “MÜKEMMELLİK BELGESİ ALMANIZ TESADÜF DEĞİL” - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÇİÇEK: “MÜKEMMELLİK BELGESİ ALMANIZ TESADÜF DEĞİL”

Haber Tarihi: 07.11.2014

Muğla valisi Amir Çiçek, Çarşamba günü gerçekleşen Fethiye ziyaretleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Başkan Arıcan, oda çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Konuşmaların ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Muğla Valisi Amir Çiçek’e hediye takdiminde bulundu. Başkan Arıcan, Muğla Valisi Amir Çiçek’i Babadağ 1200 pistinin açılışına adavet etti.

Fethiye’de iade-i ziyaretlerde bulunan Muğla Valisi Amir Çiçek’in Fethiye ziyaretleri arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası da vardı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ile görüşen Vali Çiçek, oda çalışmaları hakkında Başkan Akif Arıcan’dan bilgi aldı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşen görüşmede Akif Arıcan, FTSO’nun çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı. Sunum sonrasında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, FTSO’nun çalışmalarından çok memnun kaldığını belirtti.

Vali Çiçek’ten destek sözü

FTSO’nun çalışmalarından çok etkilendiğini belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, çalışmalarından dolayı FTSO’ya teşekkür etti. Vali Amir Çiçek, “Fethiye Ticaret ve Odası’nın gerçekleştirdiği sunum sonrasında bu dolu bilgiler ve çalışmalar ışında umut dolu hissettim. Ortak akılla Fethiye’de hazırladığınız projelerin hızla hayata geçmesi hususunda Muğla valiliği olarak destek vereceğiz.” dedi.

“Mükemmellik belgesi almanız tesadüf değil”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın aldığı mükemmellik belgesini yaptığı çalışmalar sonucu hak ettiğiniz belirten Vali Çiçek, bu sonucun tesadüf olmadığını söyledi. Vali Çiçek şu sözleri kaydetti: “Sunumlarınız içerisinde yer alan mükemmellik belgesini almanız bir tesadüf değil. Yeni projeler ve devam eden projelerde bu belgeyi ne kadar hak ettiğiniz görülüyor. Sosyal ve ekonomik yönden yaptığınız bilimsel çalışmalar ile kamu kurumlarının teşviki ile kaynak bulunması olasıdır. Özellikle bakanlık ve valilik düzeyinde takip gerektiren projeleriniz var. Bunların üzerinde ehemmiyetle duracağımızı belirteyim. AB destekli projeleriniz teknik ve maddi destek sağlanması gereken projeleriniz var. Getirim desteği almanız gereken projeleriniz var. Sizlerle aynı gayreti ve emeği saplayacağımı söyleyebilirim.”

Çalışmalarınıza katılacağım

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarına katılmaya önem vereceğini ifade eden Vali Çiçek, “Fethiye’nin tanıtımı için katılacağınız fuar çalışmalarında bakanlık ve valilik olarak yanınızda olacağız. Güçlerimizi ve akıllarımızı birleştirerek ortak akılı oluşturacağız. Sektör çalışmalarınıza, zaman buldukça beyin çalışmalarınıza ve atölye çalışmalarınıza katılacağım.” diye konuştu.

Akif Arıcan’ın konuşmasından satırbaşları

Oda tarihi hakkında bilgi veren Arican, FTSO’nun Meğri Ticaret ve Sanayi Odası ismi ile 1901 yılında kurulduğunu ve A seviye akredite oda olduğunu söyledi.

"EFQM Mükemmellik Modeli"ni, ticaret ve sanayi odaları içerisinde ilk uygulayan Ticaret ve Sanayi Odası olduğunun altını çizen Arıcan, FTSO’nun Mükemmellikte Kararlılık belgesine sahip ve Ulusal Kalite Hareketi içerisinde olduğunu belirtti.

Vali Çiçek’e Fethiye ticaretine ilişkin sayısal veriler de sunan Başkan Arıcan, Hal birliğinin kurulması, zincir marketlere sınırlama getirilmesi, Kayaköy’ün restorasyonu, körfezin temizlenmesi ve derelerin ıslahı, Fethiye Kruvaziyer Limanı’nın yapılması, Salı Pazarı’nda gıda güvenliği, Antik Tiyatronun restorasyonu, AVM’nin şehir dışına yapılması, Göcek Tüneli ücretleri ve ikinci tünel yapımı, Fethiye’ye 4 yıllık fakülte kazandırılması, Babadağ teleferik projesinin hayata geçirilmesi projelerine ilişkin bilgi verdi.

FTSO Başkanı Arıcan, sunumunda Alternatif yürüyüş yolları, Rotamız Babadağ, Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi, işletme fakültesi yapımı konularında da geniş bilgi verdi.