ÇIRALI, İŞ GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÇIRALI, İŞ GÜVENLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Haber Tarihi: 04.05.2018

4-10 Mayıs tarihlerinin İş Sağlığı ve Güvenliği haftası olması sebebiyle bu konuya dikkat çeken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Önce emniyet, sonra hareket” prensibinin mutlaka uygulanması gerektiğini söyledi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası sebebiyle mesaj yayımladı. İş yerlerinde alınacak tedbirlerin hem iş kazalarının önüne geçmek, hem iş verimliliğini arttırmak hem de resmi kurumlarca uygulanacak cezalardan kaçınmak için önemli olduğunu ifade eden Çıralı, şu sözleri kaydetti: “Sektörlerin tehlike durumlarına göre değişiklik gösterse de tüm sektörlerde iş güvenliğinin sağlanması için uyulması gereken kurallar bulunuyor. İşverenlerimiz bu kuralların yerine getirilmesinde Ortak Sağlık Güvenlik Merkezlerinden destek alabilir. Biz bu noktada başta üyelerimiz olmak üzere tüm işverenlere bir kez daha bu konunun önemini hatırlatmak istiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İl Müdürlüklerince yapılan denetimlerde bu hususlara özellikle dikkat ediliyor. Gerekli koruyucu donanımı sağlamayan ve güvenlik önlemlerini almayan işletmelere büyük miktarda idari para cezaları uygulanıyor. İşverenlerimizin hem bu yaptırımlardan kaçınmak hem de istenmeyen durumların önüne geçmek için İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerini uygulaması önemli.”

Bölgemizin turizm bölgesi olması sebebiyle alınacak tedbirlerin yalnızca çalışanlarla sınırlı olmaması gerektiğini kaydeden Çıralı, misafirlerin de güvenlik ve sağlığını sağlamak gerektiğini söyledi.