ÇIRALI: “MİLLETİMİZİ NİCE 100’ÜNCÜ YILLARA GENÇLERİMİZ TAŞIYACAK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÇIRALI: “MİLLETİMİZİ NİCE 100’ÜNCÜ YILLARA GENÇLERİMİZ TAŞIYACAK

Haber Tarihi: 18.05.2019

Türk Milleti’nin tam bağımsızlık mücadelesinin 100’üncü yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı “Gençlerimizin, 19 Mayıs 1919’da yüreğinde milli mücadele ateşi ve tam bağımsız bir Türkiye kararlılığıyla Samsun’a ayak basan Atamızın açtığı yolda ilerleyerek kendisine emanet edilen mirasa sahip çıkacağına ve daha da ileriye götüreceğine, Milletimizi nice 100’üncü yıllara taşıyacağına inancımız tam.” dedi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 100 yıl önce Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan çıkıp, 19 Mayıs 1919 günü Türk Milleti’nin geleceğinin güneşi olarak Samsun’a vardığında İstiklal Mücadelemizin ilk ateşini yaktı. Tarih boyunca hiçbir esarete boyun eğmeyen Türk Milleti de tam bağımsızlık hedefiyle O’nun açtığı bu yolda 100 yıldır ilerledi ve çağdaşlaşma yolunda ciddi mücadeleler verdi. Dün olduğu gibi bugünde bize düşen tıpkı Atamız gibi, O’nun istediği gibi tüm imkansızlıklara ve zorluklara rağmen yılmadan, usanmadan ve ilerici bir bakış açısıyla ülkemizi daha da ileriye götürecek hamleleri yapmaktır. Biz ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz de tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi cesaret ve kararlılıkla bu adımları atmaya devam ederek Türk Milleti’nin hiçbir engelin duramayacağını tüm dünyaya göstereceğiz. İş dünyası olarak biz de yüreğimizde vatan sevgisiyle üretmeye, yatırımlarımızı arttırarak ekonomideki başarılarımızla, vatandaşlarımıza iş ve aş bulmaya devam edeceğiz. Teknolojiyi en ileri noktada yakından takip eden gençlerimizin de 19 Mayıs 1919’da yüreğinde milli mücadele ateşi ve tam bağımsız bir Türkiye kararlılığıyla Samsun’a ayak basan Atamızın açtığı yolda ilerleyerek, kendisine emanet edilen mirasa sahip çıkacağına ve daha da ileriye götüreceğine, Milletimizi nice 100’üncü yıllara taşıyacağına inancımız tam. Milli Mücadele ruhunun Samsun’dan Anadolu’ya yayıldığı bu anlamlı günün 100’üncü yıldönümünde, Atamızı ve bu mücadeleye gönül veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”