ÇIRALI`NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÇIRALI`NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Haber Tarihi: 07.03.2019
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda “Fedakârlıklarıyla, cefakarlıkları ile ülkemizin kalkınmasında, huzur içerisinde yaşamasında en büyük pay sahibi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, başta ekonomi olmak üzere siyaset ve toplumsal alanda kadınlarımızın daha aktif rol aldığı bir dünya diliyorum.” dedi.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’nın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı şöyle:
“Bugün dünyanın yaşadığı sıkıntıları göz önüne aldığımızda sevgi, şefkat, merhamet kaynağı olan kadınlarımızın katkısına her zamandan daha fazla ihtiyacımız var. Dünyamızı güzelleştiren ve yaşanır hale getiren kadınlarımız, yarınlar için en büyük gücümüzdür.  Tarih boyunca Millet olarak büyük uygarlıkları hep kadınlarımızla birlikte kurduk, kadınlarımız hep erkeklerin yanında yer alarak aktif bir rol üstlenmişlerdir. Kurtuluş Savaşımızda Nene Hatunların, Şerife Bacıların vermiş olduğu mücadele dillere destandır. Ülkemiz bugün de ekonomik mücadele veriyor. Bu mücadeleyi ancak kadınlarımızla birlikte kazanabiliriz.
Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi; ‘Toplumu kalkındırmak istiyorsak buna kadınlarımızdan başlamalıyız’ Her alanda onları çalışmalarımıza ortak etmeliyiz. Kadın girişimcilerimize sahip çıkmalı, kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmalıyız. Ekonomiye mutlaka kadın eli değmeli. Bu noktada TOBB bünyesinde kurulan Kadın Girişimciler Kurulu daha da önemli kazanıyor.
Hayatımızın her alanında hep yanımızda olan, fedakârlıklarıyla, cefakarlıkları ile ülkemizin kalkınmasında, huzur içerisinde yaşamasında en büyük pay sahibi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadına şiddetin son bulduğu, kadınlarımızın başta ekonomi olmak üzere siyaset ve toplumsal alanda daha aktif rol aldığı bir dünya diliyorum. “