D2 ve B2 YETKİ BELGELERİYLE TURİZM TAŞIMACILIĞI YAPAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

D2 ve B2 YETKİ BELGELERİYLE TURİZM TAŞIMACILIĞI YAPAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

Haber Tarihi: 27.08.2010

Karayolu taşıma Yönetmeliği kapsamında D2 ve B2 yetki belgeleri ile yapılan turizm taşımacılık faaliyetlerine yönelik olarak Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 30.07.2010 gün ve 9926 sayılı yazısı ile 2010/KUGM-14/ yolcu numaralı genelgesi çıkmıştır.

Söz konusu genelgede, Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında D2 ve B2 yetki belgeleriyle yapılan faaliyetlerin icrasıyla ilgili olarak Bakanlık ve ilgili diğer kurumlarla birlikte yapılan değerlendirmeler sonucunda; söz konusu yetki belgeleriyle yapılan taşımacılık faaliyetlerine yönelik olarak aşağıdaki tedbirler uygulamaya konulmuştur. Buna göre;

1.      D2 ve B2 yetki belgesi sahibi işletmelerin bu yetki belgesi ek taşıt belgelerinde kayıtlı taşıtlarının yurtiçi turizm taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılması sırasında, konaklama tesislerinden hareket saatlerinin en erken sabah 06.00 olarak belirlenmesi,

2.      D2 ve B2  yetki belgesine sahip otobüslerle yapılacak günübirlik seferlerde kalkış ve varış noktalarında bulunan yerleşim yerleri arasındaki gidiş-dönüş mesafesinin en fazla toplam 400 kilometreyle sınırlandırılması Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nin 83 üncü maddesi uyarınca uygun görülmüştür.